6 tips om je woning gezelliger te maken

De afgelopen jaren zijn we onze eigen woonomgeving steeds meer gaan waarderen. Onder meer door de pandemie zijn we met zijn allen meer thuis gaan werken. Met een vroeger intredende lente en een langer durende nazomer voelt het ook veel aangenamer om meer tijd door te brengen in je eigen huis en tuin. Is het bij jou thuis gezellig genoeg of zoek je nog naar simpele tips, zoals een kamer- of hangplant of andere meubels, om het nóg aangenamer te maken? Met deze zes eenvoudige tips breng je snel nog meer sfeer in huis.


Foto ter illustratie | Shutterstock.

Tip 1: Werk met warme kleuren
Veel mensen, ook zij die houden van een strak en hypermodern ingericht interieur, voelen zich thuis in een omgeving met warme kleuren. De tijden van strakke witte muren en meubilair in primaire kleuren ligt inmiddels achter ons. Voor extra gezelligheid en een aangenaam nostalgisch gevoel kun je beter met bruintinten en aardekleuren werken, liefst ton-sur-ton. Is dit te warm voor je smaak, probeer dan hetzelfde met zachte grijstinten en pasteltinten. Bruintinten zijn zeer geschikt voor woningen met veel meubels en kasten in natuurlijke houtsoorten.

Tip 2: Breek een grote ruimte op eenvoudige wijze
Heb je een grote woonkamer? Dan kan het heel gezellig zijn als je hem optisch in kleinere stukken deelt. Een kamerscherm, een vrolijke hangplant of meerdere kamerplanten in potten maar ook kleine tot middelgrote tapijten zijn hiervoor heel geschikt. Je krijgt zo meer intieme plekjes in je woonkamer, waar je je heerlijk kunt terugtrekken.

Tip 3: Mensen houden kamer- en hangplanten
Kamerplanten brengen onmiddellijk sfeer in je huis. Veel populaire kamerplanten zijn speciaal uitgezocht voor de vorm en de kleur van hun bladeren of bloemen. Een grote kamerplant in een smaakvolle, versierde pot kan een ornament voor je woonkamer zijn. Bloemen in mooie vazen geven een liefdevolle en verzorgde sfeer. Met een hangplant of meerdere, hangend op verschillende hoogte, maak je efficiënt gebruik van je ruimte. Een mooie hangplant breekt een grote ruimte en geeft je een beschut gevoel, alsof je in een bos zit. Bovendien zuiveren ze de lucht en ook merk je het niet bewust op, de geur van kamerplanten en hangplanten brengen je tot rust. Een sfeervolle hangplant kun je ook eenvoudig online bestellen. De hangplant wordt secuur verpakt en geleverd, met duidelijke instructies om ze op de juiste manier te onderhouden. Erg handig als je van nature geen groene vingers hebt.

Tip 4: Persoonlijke kunst aan je muur of op je dressoir
Heb je mooie vakantiefoto's of foto's van belangrijke gebeurtenissen in je leven? Wat maakt een interieur nou persoonlijker dan een fraaie trouwfoto of een uitzicht over een landschap waar jij de mooiste vakantieherinneringen aan hebt. Je kunt bij veel online leveranciers je foto's digitaal insturen en laten afdrukken op diverse formaten. Wees origineel en kies niet alleen voor fotopapier. Foto's af laten drukken op hout of aluminium is erg populair en geeft een prachtig resultaat.

Tip 5: Werk met verlichting
Bespaar op je energierekening en stap over op ledlampen. Moderne ledlampen zijn ook aan te sluiten op dimmers, waardoor je gemakkelijk kiest voor helder werklicht of zachte sfeerverlichting. Plaats je lampen strategisch, zodat geen hoek van je kamer onverlicht blijft.

Tip 6: Werk met geuren
Onze reukzin is een wat ondergewaardeerd zintuig, maar heeft wel degelijk grote invloed. De geur van bloemen, kamerplanten of je hangplant merk je vaak niet eens op, maar heeft wel een rustgevend effect. Met geurkaarsen doe je een appel op je reukzin. Daarnaast zullen je ogen de sfeervolle kaarsverlichting ook zeker waarderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven