Velda schenkt twee voetbalvelden vol nieuwe matrassen aan het goede doel

De feestdagen zijn net voorbij. Buiten hingen talrijke kerstlichtjes te glinsteren, het is koud en grillig. Maar binnen… daar maakten Veldeman Bedding het allen gezellig. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is lang niet voor iedereen het geval. "We zijn ons ervan bewust dat er mensen zijn die zich alleen door deze feestdagen hebben heen geloodst. Dat er mensen zijn die al jaren geen kerstboom hebben kunnen zetten. Laat staan cadeautjes kunnen kopen voor het hele gezin. Daarom hebben wij geprobeerd om de feestdagen iets warmer te maken voor deze mensen." Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

Op de homepagina van de website staat er niet voor niets: duurzaam en kwaliteitsvol slaapcomfort voor iedereen. Deze twee laatste woorden kregen de afgelopen feestdagen een diepere betekenis. Als producent van matrassen, bedden en boxsprings zorgt Veldeman Bedding dagelijks voor een goede nachtrust van duizenden mensen over heel Europa en zelfs daarbuiten. "We weten maar al te goed welk positief effect een goede nacht heeft op je algemene gezondheid.  Goed slapen is dan ook een basisrecht. Maar jammergenoeg moeten we vaststellen dat dit voor heel wat mensen, zelfs in onze naaste omgeving, niet mogelijk is."Tijdens de afgelopen weken en deze die nog zullen volgen, schenkt Veldeman Bedding daarom gloednieuwe matrassen aan mensen die om een bepaalde reden niet in de mogelijkheid zijn om elke nacht kwalitatief te slapen. Als Belgische producent van slaapcomfort draagt het bedrijf graag haar steentje bij om ervoor te zorgen dat heel wat mensen 2022 starten met goed slapen.


Sint-Vincentius en Wonen Maasland
"We gingen op zoek naar lokale goede doelen met concrete plannen. Zo schonken we eind december gloednieuwe matrassen aan Sint-Vincentius en Wonen Maasland. Zij zullen ervoor zorgen dat bewoners van sociale huurwoningen kunnen genieten van het nodige slaapcomfort. Voor de volgende levering kozen we voor Solidaires de Barchon, Gembloux en Rhines. Ook vluchtelingen verdienen niet enkel een warme, maar ook een goede slaapplek."Les Petits Riens
Tijdens de eerste week van januari zorgde Veldeman Bedding vervolgens voor honderd matrassen ten behoeve van Les Petits Riens uit Luik. Zij zullen ervoor zorgen dat getroffen gezinnen van de overstromingen in 2021 opnieuw ’s nachts de nodige rust vinden.

Stichting Pelicano
Ook de kleinsten onder ons verliezen we niet uit het oog. Zo levert Veldeman Bedding 25 matrassen aan Stichting Pelicano die ze effectief in 2022 zullen uitleveren aan kinderen in België die hier nood aan hebben. Dagelijks zijn ze in de weer om te strijden tegen kinderarmoede in België. Ook SOS Kinderdorpen liet ons weten om heel spoedig matrassen nodig te hebben voor kinderen in nood. Voldoende en kwalitatieve slaap is belangrijk, zowel voor het lichamelijke als mentale welzijn van kinderen.

Meer informatie:
Veldeman Bedding nv
Industrieweg-Noord 1155
3660 Oudsbergen
+32 89 36 66 60
www.velda.net
www.veldeman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven