Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Dit is online de meest gezochte bouwmarkt

Marktdata.nl heeft onderzocht welke bouwmarkt online het meest gezocht is in Nederland. De analyse van het bedrijf op Google data zijn uitgevoerd op het zoekverkeer naar bouwmarkten gerelateerde zoekopdrachten in de periode oktober 2017 tot en met september 2021. De analyse is uitgevoerd op 5,2 miljoen zoekopdrachten.

Uit het Structuurrapport Bouwmarkten 2021 blijkt dat Praxis online de meest gezochte bouwmarkt is van Nederland. Het aandeel van Formido is in de afgelopen paar jaar fors teruggelopen. Dat is niet zo verwonderlijk. In september 2017 maakte Maxeda bekend te stoppen met de formule Formido. De meeste vestigingen gingen verder als Praxis-vestiging. De laatste Formido winkel sloot op in december 2019.Impuls voor zoekvolume
De corona pandemie heeft het zoekvolume naar bouwmarkten een krachtige impuls gegeven in het jaar 2020. In het jaar 2018 was het zoekvolume van bouwmarkten en winkelformules ten opzichte van het voorgaande jaar met 6 procent afgenomen. Ook in het jaar 2019 nam het zoekvolume van bouwmarkten en winkelformules met 6 procent af. In het jaar 2020 nam het zoekvolume toe met 50 procent, dat vier procent minder is dan de procentuele groei van het totale zoekvolume gerelateerd aan bouwmarkten. Over de afgelopen vier jaar is Praxis veruit de meest gezochte bouwmarktformule in de zoekopdrachten die volgens het Google algoritme gerelateerd zijn aan bouwmarkten. De top vijf wordt gecompleteerd door Karwei, Gamma, Formido en Hubo.

Stijgers en dalers 2018-2020
Welke bouwmarkten en winkelformules zagen het zoekvolume de afgelopen paar jaar het sterkst toenemen? Bouwmarkt Egmond had in het jaar 2018 nog nauwelijks zoekvolume, waardoor de procentuele groei extreem hoog was. Hubo zag het zoekvolume met maar liefst 188 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Ook De Hoop en Online Bouwmarkt zagen het zoekvolume flink boven het marktgemiddelde toenemen. De grootste verliezer qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode is Formido.

Stijgers en dalers 2021
In het jaar 2021 tot en met het derde kwartaal prijkt Bouwmarkt Egmond bovenaan de ranglijst van stijgers. Daarnaast laat een groot aantal bouwmarkten een flinke stijging zien ten opzichte van het gemiddelde in de eerste drie kwartalen het jaar 2021. De grootste verliezer qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode is Multimate.

Ontwikkeling marktaandeel
Het onderzoeksrapport toont tevens de aandelen in het zoekvolume van de verschillende bouwmarkten en winkelformules per jaar. Over de afgelopen paar jaar zien we een lichte verschuiving van de aandelen. Praxis kende tot het lopende jaar 2021 een stijgende tendens qua aandeel in het zoekvolume. Het aandeel van Hubo is van 2 procent in het jaar 2017 gestegen naar 8 procent in het jaar 2021. Ook het aandeel van overige bouwmarkten en formules is de afgelopen paar jaar toegenomen. Het aandeel van Formido is in de afgelopen paar jaar fors gekrompen.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo 
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
info@marktdata.nl     
www.marktdata.nl

Bron: Structuurrapport Bouwmarkten 2021


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven