Headlam vindt trend forecasts van Heimtextill altijd goed door te vertalen in woontrends

Diverse merken hebben de kleuren voor het jaar 2022 al bekend gemaakt. Zoals de Histor trendkleur 'Olive Sprig', Flexa trendkleur 'Britght Skies' en als laatste heeft ook Pantone begin december de kleur van het jaar 2022 bekend gemaakt. ‘PANTONE 17-3938 Very Peri’, een nieuwe kleur, met alle kwaliteiten van blauw maar met een zweem van roodpaars.

Ook Headlam volgt alle trendwatchers op de voet, onder andere Lideweij Edelkoort, Hilde Francq en het team van Spott Trends & Business. Ook voor het seizoen 2022/23 presenteert Spott Trends & Business voor Heimtextil met 'Next Horizon' zijn designprognose met waardevolle inspiratie en informatie. De focus ligt op duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen.
Headlam vindt dat ze de trend forecasts van Heimtextill altijd goed door weet te vertalen in de woontrends, ook dit jaar licht zij daarom weer de trends van Heimtextil uit. "Deze passen het beste bij ons!"


Afbeeldingen merendeels afkomstig van Heimtextil.

Deep Nature
Essentiële en organische tinten creëren het kleurpallet voor trend thema Deep Nature. Kruidige/ vergrijsde tonen en delicate tinten van grijsblauwe en blushroze creëren een kalm, aards kleurbeeld. Het is een terugkeer naar onze natuur met ongeverfde materialen in zandbeige en bruintinten om een langzaam vervaardigde, natuurlijke expressie te creëren. Denk daarbij aan de tinten die voorkomen in diverse soorten  paddenstoelen en schimmels in de natuur. Het kleurpallet voor Deep Nature heeft een harmonieuze en zachte uitdrukking, die het 'duurzaam denken' en het welzijn van de natuur onderstreept.Hyper Nature
Fotobiologie en lichtwetenschapstechnologieën creëren een nieuwe weg naar duurzamere landbouwmethoden. Blauw, rood en ultraviolet licht kunnen bijvoorbeeld de plantengroei verbeteren en het gebruik van pesticiden tot 50 procent verminderen. Deze kennis vormde de basis voor het project Grow van Studio Roosegaarde. Volgens Daan Roosegaarde: “GROW is het droomlandschap dat de schoonheid van licht en duurzaamheid laat zien. Niet als een utopie, maar als een protopie, stap voor stap verbeteren”. Vanuit hier de trend Hyper Nature ontstaan. 

Levendige en bovennatuurlijke kleuren variëren van fris groen tot intens violet. Biowetenschap brengt inspiratie voor tinten van zowel heldere als vage nuances van groen en grijs. Verloop- en vloeiende kleurpatronen zijn essentieel voor de meeslepende expressie die Hyper Nature visualiseert. De door de computer gegenereerde afbeeldingen geeft ook een technische uitdrukking aan het kleurenuniversum. Reflecties en kunstlicht creëren nieuwe percepties van op de natuur gebaseerde kleuren.Beyond Identity
Beyond Identity een perfecte vertaling naar wat pastel betekent. Door contrast kunnen de delicate pastelkleuren krachtig en spannend worden. Bij Beyond Identity zijn kleuren ongecontroleerd met vloeiende, vluchtige in elkaar overlopende tonen. Het kleurpallet voor Beyond Identity bevat een reeks pastelkleuren, aangevuld met een vertrouwd grijs en licht kaki als gedempte overgangskleuren. Toevoeging van een highlight-oranje zorgt voor een spannende overgang. Deze Beyond Identity-kleuren brengen een lichte en vrolijke toon in het interieur. Als materiaal keuze noemen zij de technische kenmerken als; Organic Cotton, Recycled synthetic fabrics, Second hand textiles, Plastic waste en Vegan Fur. 

Het toepassen van deze stijl kan op meerdere wijzen. Een mix van pastellen met een krachtige kleur als contrast maakt deze stijl compleet. Daarnaast toegepast met recycling/ upcycling materialen als textiel keuze.Empowered Identity
Ambacht is een symbolische beeldtaal dat cultureel erfgoed vertegenwoordigt. Empowered Identity gaat over het creëren van duurzame culturele connecties, het vernieuwen van ambachtelijke inspiratiebronnen op een gezamenlijke manier. Het versterken van identiteit helpt bij het smeden van nieuwe relaties tussen erfgoedculturen en toekomstige generaties. 

Empowered Identity stimuleert samenwerking met het verleden, verbindt culturen met de volgende generaties en stimuleert duurzame transformatie.Meer informatie:
Headlam
www.headlam.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven