OCCO op vrijwel alle Europese Architect@Work-beurzen actief

"Als eind 2022 het aantal gebruikers vertienvoudigd is, is het jaar geslaagd"

OCCO is dit jaar voor het eerst present op Architect@Work. Niet op één beurs, maar op liefst 17 verschillende. Op vrijwel alle Europese Architect@Work-beurzen laat het van oorsprong Ests bedrijf zien wat het interieurarchitecten en andere -professionals te bieden heeft. "Op die manier verwachten we genoeg gebruikers per land te krijgen om onze designtool door te kunnen ontwikkelen", vertelt Sales Director Ljuboff Kazakov met de nodige enthousiasme.

Voor zichzelf vindt hij het interessant om te kunnen ontdekken wat de cultuurverschillen zijn. "Om die te doorgronden. Hoe werken zij?", legt Ljuboff uit. "Als vervolgens op het einde van het jaar het aantal gebruikers vertienvoudigd is, dan kunnen we van een geslaagd 2022 spreken", blikt hij alvast vooruit. "Maar let op", waarschuwt hij, "kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit. Het persoonlijke contact staat bij ons hoog in het vaandel", aldus de Utrechter (zijn moeder is een Zeeuwse, de wieg van vader stond in Bulgarije), die in 2020 begonnen is voor OCCO met als doel de designtool op de kaart te zetten en daarnaast een Nederlands team te formeren.

Internationaal Sales Director Ljuboff Kazakov gelooft dat een goed ontworpen interieur bijdraagt aan het geluk van de gebruiker.

De doorontwikkeling van de tool gaat volgens Ljuboff razendsnel. "Mede door de input van onze partners in de vorm van interieurarchitecten en andere designprofessionals staan er nieuwe features als add-on op de agenda. Dus een uitbreidingspakket dat extra mogelijkheden toevoegt.
In 2022 gaan we onszelf actief op de kaart zetten in Europa door op Architect@Work in Warschau, Londen, Luxemburg, München, Lyon, Brussel, Kopenhagen, Rotterdam, Parijs, Berlijn, Turijn, Wenen, Milaan, Oslo, Nantes, Madrid en Frankfurt te gaan staan", somt hij op. "Alleen in Turkije en Canada zijn we er niet, al wil ik laatstgenoemde beurs in april nog wel uit nieuwsgierigheid gaan bezoeken."
Of alle beurzen door kunnen gaan, is nog maar de vraag. Ljuboff: "Ik word vrijwel dagelijks op de hoogte gehouden door het hoofdkantoor van Architect@Work dat in Brussel staat. Dan doen ze daar heel goed", is hij complimenteus over de organisatie.

Nederland
Het hoofdkantoor van OCCO is sinds september jl. aan de Sarphatikade in Amsterdam te vinden. In ons land bouwt OCCO verder aan haar netwerk. Het aantal Nederlandse gebruikers van de tool groeit goed en Ljuboff verwacht dat met name door een aantal add-ons dat het bedrijf in het begin van dit jaar gaat communiceren deze groei een vlucht zal nemen.
Zoals (wellicht) bekend kunnen onder andere interieurontwerpers en -architecten met de designtool ruimtes inrichten met geïntegreerde (design)meubels. Na afloop komt er gelijk een offerte uit met daarop de toegepaste meubels.

De tool die OCCO heeft ontwikkeld is bestemd voor interieurarchitecten die werken op projectbasis. Er zijn geen abonnementskosten aan verbonden.

Honderden meubelmerken
De digitale tool, waarin vele honderden meubelmerken staan, vereenvoudigt het werkproces voor de gebruiker. In de tool zitten van (design)merken producten voorgeprogrammeerd die de interieurontwerper en -architect zo kan gebruiken. Als de professional klaar is met het ontwerpen van een bepaalde ruimte kan hij uiteindelijk met één druk op de knop aan de klant een prijsraming laten zien. Er hoeft dus geen eigen lijst van producten worden bijgehouden, dit doet het systeem zelf. Op deze manier kost het een hoop minder tijd en kan de kostbare tijd besteed worden aan de creativiteit.

Het van oorsprong Estse bedrijf is trots dat het op de Architect@Work-beurzen wordt toegelaten, want je moet wel een innovatief product kunnen overleggen. "Een onafhankelijke vakjury per land bepaalt of je er mag gaan staan. Ze is daar heel streng over. Er wordt alleen naar kwaliteit gekeken. En dat is nou precies het niveau dat wij ook nastreven qua innovatie. Het daagt ook ons flink uit. Uiteindelijk gaat het er ons om om per land voldoende feedback op te halen en OCCO op de kaart te zetten."

Meer informatie:
OCCO
Sarphatikade 14
1017 WV  Amsterdam
occo@occo.digital      
www.occo.digital


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven