Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hoe kies je de ideale binnendeur uit?

Verschillende typen afwerking van een binnendeur

Ben je op zoek naar de ideale binnendeur voor jouw woning? Dan zit je hier goed, want wij hebben enkel tips voor je op een rijtje gezet zodat je straks precies weet wat de beste binnendeur is voor jouw huis. Wanneer je een binnendeur kiest, zijn er diverse punten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan kleine details zoals het plaatsen van een mooie deurklink. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw ideale binnendeur kunt vinden.

Een stompe deur of een opdek?
Bedenk eerst of je een stompe deur of een opdek wilt. Een stompe deur valt geheel in het kozijn. Een opdek valt echt net over de rand van het kozijn. Door hier een keuze in te maken, ben je al een stap dichterbij het vinden van je nieuwe binnendeur.

Denk na over de gewenste draairichting
Bedenk ook wat je gewenste draairichting is bij een stompe deur of opdek. Wanneer je een stompe deur kiest, is de draairichting van belang voor scharnierinkrozingen. Bekijk altijd goed of je de keuze maakt voor de juiste draairichting.

Wat zijn de gewenste afmetingen?
Vervolgens ga je de gewenste afmetingen bepalen. Deze worden bij nieuwbouwwoningen vaak al bepaald in de bouw. Wil je jouw eigen deur vervangen of renoveren, dan moet je dit zelf doen. Bestel je een stompe deur, dan is het belangrijk om nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn op te meten. Vervolgens trek je van dit getal 5 mm af. Nu ga je de breedte en hoogte opmeten. Als je een opdek deur wenst, moet je de breedte van de deur meten zonder opdekrand en de hoogte inclusief de opdekrand.

Moet de deur licht doorlaten?
Bedenk ook of je nieuwe deur licht moet doorlaten. Dit is deels ook van je interieur afhankelijk. Er zijn diverse soorten binnendeuren te koop. Je kunt hierbij ook kiezen voor een binnendeur en hier vervolgens voor een gedeelte glas in te plaatsen of een volglazen deur te kopen. Glas is tevens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Welke details voeg je toe?
Welke details wil je toevoegen aan je nieuwe binnendeur? Wil je bijvoorbeeld klassieke deurgrepen kiezen of ga je liever voor moderne deurgrepen. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om het aanbrengen van details op binnendeuren. Verdiep je eens in deze mogelijkheden en bekijk wat jou aanspreekt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven