Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Retouren in e-commerce: tijd om de wetgeving te verduurzamen'

Retouren zijn iets waar ieder e-commercebedrijf mee te maken heeft. Onderzoek onder bedrijven toont dat ze een rol voor de overheid zien in het stimuleren van duurzaam gedrag bij consumenten zelf. De huidige wet geeft consumenten veel rechten maar niet zo veel verantwoordelijkheid. Moet dat niet anders? Dat schrijft Heidi van Eijk (oprichter van Reductify) in een artikel op Emerce.nl.

Retouren zijn een natuurlijk onderdeel van e-commerce. Immers, als je een artikel niet kunt passen, voelen of ruiken voorafgaand aan de aanschaf, dan moet je de kans hebben om het terug te sturen als het toch niet helemaal bevalt. De retourrechten van de consument zijn wettelijk verankerd. Dus het is niet gek dat consumenten daar massaal gebruik van maken.Hoe zien online retailers de rol van de overheid?
Online retailers zien de opgaves rond retourneringen als een onderdeel van hun eigen commerciƫle afwegingen. Welke service bied ik klanten tegen welke prijs. Maak ik retourneren gratis of vraag ik een vergoeding? Ben ik coulant bij het accepteren en vergoeden van retourproducten of juist strikt? Hoe zorg ik ervoor dat ik een retourproduct weer opnieuw kan verkopen? In eerste instantie zien online retailers daar geen rol voor de overheid in.

Vragen we echter meer door naar waar de uitdaging zit en leggen we enkele stellingen voor over welke rol de overheid in potentie zou kunnen spelen, dan zien we dat online retailers over het algemeen wel degelijke gebaat zijn bij bepaalde overheidsinterventies. Misschien nog wel het belangrijkste: retailers zien voor de overheid een taak om in de huidige wetgeving niet alleen het recht van de consument te beschermen, maar ook duurzaamheid te verankeren.

Lees hier het hele artikel van Heidi van Eijk op Emerce.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven