Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Winkeliers blijven mordicus tegen invoering 2G

INretail, de belangenclub die namens 13.000 winkels spreekt, is nog steeds tegen 2G in de winkelstraat. Dat zei INretail-directeur Udo Delfgou vandaag in Sven op 1. Van een coronatoegangsbewijs met 3G is hij ook nooit fan geweest, maar “mocht het nodig zijn om zo’n coronatoegangsbewijs in bepaalde brandhaarden in te zetten, zullen winkeliers de kop niet in het zand steken”, zegt de voorman tegen WNL.


Foto ter illustratie: winkelstraten in Sluis.

De belangenclub voor retailondernemers reageerde verbolgen op uitspraken van verschillende OMT-leden deze week dat grote versoepelingen op korte termijn onwaarschijnlijk zijn. “Daar zijn we kotsmisselijk van, de emoties lopen hoog op en OMT-leden weten niet wat zulke uitspraken teweeg brengen bij ondernemers”, stelt Delfgou. Als het kabinet 14 januari besluit de harde lockdown te verlengen, zal volgens Delfgou “de emotie toenemen en het draagvlak verder afnemen."

De belangenorganisatie voor winkeliers zegt nu al niet uit te kunnen leggen waarom Nederland het braafste jongetje van Europa is met de huidige stevige lockdown. “Laat staan als deze verlengd wordt”, vult Delfgou aan.

Bron: WNL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven