Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pilat & Pilat presenteert met ontwerper Bart Vos tafelserie Kodama en stoel Hitoshi

Pilat & Pilat presenteert samen met architect en ontwerper Bart Vos de tafelserie Kodama en een stoel, Hitoshi. Kodama is een set tafels in verschillende geometrische vormen: een systeem van zeven los verkrijgbare elementen. Samen vormen ze een vierkant, net als in het Oosterse puzzelspel Tangram.



Flexibiliteit
De tafels van massief eiken zijn afzonderlijk van elkaar maar ook in allerlei verschillende opstellingen te gebruiken, thuis en in projecten. Bart Vos merkt in zijn werk als architect de behoefte aan flexibiliteit. ‘Tafels zijn vrij statisch in gebruik. Kodama is een tafel, maar ook een
systeem. De verschillende tafels - driehoeken, een vierkant en een parallellogram - kun je op allerlei manieren samenstellen. Een simpel klemsysteem verbindt de tafels aan elkaar.’

Zo is Kodama op z’n plek in een kleine keuken, in de werkkamer maar ook als eettafel in een grote villa. En daarmee voldoet het ontwerp aan de groeiende behoefte aan hybride wonen en werken. "We werken en leven thuis, en dat vraagt om aanpassing en een dynamisch interieur", stelt ontwerper Vos. "Zo kan Kodama het hele jaar door op allerlei plekken in huis dienst doen, om bij gelegenheid samen te smelten tot grote eettafel voor de familie."



Eenvoud
Voor Kodama zijn verschillende lagen massief eikenhout kruislings verlijmd, zodat het blad niet kan gaan werken. De keuze voor patroon en houtrichting voor de tafels komt precies, vanwege het koppelen van de losse tafels, net als de detaillering van de poten. Die moeten even mooi zijn bij een losse tafel als wanneer ze gekoppeld zijn. Pilat: "Het lijkt eenvoudig, maar zit vernuftig in elkaar. Net als de tangram: een technische puzzel om te maken."

Alle meubels in de Famylje-collectie van Pilat & Pilat dragen de naam van een dierbare, samen vormen ze een familie van meubels. De tafel-set van Bart Vos draagt de naam van Hitoshi Kodama (1931-2021). Deze Japanse schrijver wijdde zijn leven aan het maken van het Frysk-Japans woordenboek. De naam Kodama staat voor het verband tussen de Friese tafels en het Japanse gedachtengoed.



Meer informatie:
Pilat & Pilat
Tsjerkebuorren 40
9286 GC Twijzel
0511 543981
pilat@pilat.nl
www.pilat.nl

Publicatiedatum: