Inspiratieblog De Interieur Club:

Welke trendkleuren moet je in de gaten houden en kan je toepassen in interieurontwerpen?

Ieder jaar vallen alle verfmerken over elkaar heen om de interieurkleuren te bepalen. Welke trendkleuren moet jij in 2022 in de gaten houden en kan jij toepassen in jouw interieurontwerpen? Mark Timo, die samen met Jenny Rood eigenaar is van De Interieur Club, licht in zijn inspiratieblog de laatste trends op het gebied van kleuren toe.

Voor komend jaar lopen de kleuren van de verschillende merken behoorlijk uiteen. De verfmerken Sigma/Histor en Flexa hebben hun kleur van het jaar afgelopen weken bekend gemaakt. Zij hebben gekozen voor een groen en blauwtint. Ook kleureninstituut Pantone maakt iedereen jaar de kleur van het jaar bekend. Pantone komt met een paarstint. Farrow & Ball heeft zelfs vijf verfkleuren bekend gemaakt die het voor dit Britse verfmerk gaan zijn in 2022.


Mark Timo, mede-eigenaar van De Interieur Club.

Pantone 
Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone roept al 23 jaar een kleur van het jaar uit. Deze wordt gekozen na uitgebreid onderzoek en analyse van wat er speelt in de wereld. Hoewel de Pantone met name wordt gebruikt in de grafische en drukwerk industrie zie je de kleur ook terug komen in fashion en interieur.Dit jaar heeft Pantone gekozen voor Very Peri een paars tint. Pantone omschrijft de kleur als een symbool van de tijdsgeest en de transitie die men massaal doormaakt. “Terwijl we in een wereld van ongeziene verandering leven, brengt de selectie van Very Peri een nieuw perspectief van de vertrouwde en geliefde blauw-familie, met alle kwaliteiten van blauw, maar door de violet rode ondertoon laat Very peri een vrolijke houding en dynamische aanwezigheid zien die moedige creativiteit en fantasierijke expressie aanmoedigen,” aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directie bij Pantone.
 
De kleur toont volgens het kleureninstituut ‘een zorgeloos zelfvertrouwen en gedurfde nieuwsgierigheid die de creatieve geest animeert’. De kleur moet consumenten helpen om een ‘veranderd landschap aan mogelijkheden te omarmen en de ogen te open voor een nieuwe visie terwijl men hun leven herschrijft’.

Sigma / Histor 
Sigma Coatings / Histor heeft een groen tint uitgeroepen als de kleur van het Jaar 2022. Volgens de website van Sigma heet de kleur Olive Sprig een elegante, geaarde, veelzijdige en zeer aanpasbare grijsgroene kleur.
 


Deze kleur staat voor nieuwe groei in een wereld na de pandemie en bootst de veerkracht van de natuur na. Olive Sprig is een ontspannen, maar verleidelijk groen dat het gevoel van verzachtende aloë vera of een geurige plant nabootst - en elke ruimte opfleurt met natuurlijke levendigheid. Olive Sprig is een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt en past in vrijwel elke omgeving.
 
Sigma geeft als advies om Olive Sprig te combineren met natuurlijke materialen, en staat prachtig naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele ruimte te creëren. De kleur kan helpen bij het creëren van een toevluchtsoord in een slaapkamer, en combineert prachtig met messing accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkastjes.
 
Flexa
De kleur van het jaar van Flexa heet 'Bright Skies'. De kleur staat volgens Flexa voor licht en luchtig. Flexa heeft om te helpen bij het kiezen van de Kleur van het Jaar de hulp in geroepen van een panel internationale designexperts. Zo hebben zij inzicht gekregen in wat de sfeer van het moment is en wat onze manier van leven beïnvloedt.Op de website van Flexa staat: "De afgelopen 18 maanden is ons leven op zijn kop gezet, maar we hebben ook tijd gehad om na te denken over de manier waarop we leven en wat nou echt belangrijk voor ons is. Bij onze trendvoorspelling hebben we het gehad over hoe de rol van ons huis veranderd is, hoe belangrijk natuur is in onze levens, hoe creativiteit en kunst ons tijdens de lockdown comfort en inspiratie heeft gebracht en over hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld.

Deze gesprekken hebben tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2022 geleid, een vleug frisse lucht, en tot de tint zelf, die samenvat wat we van onze ruimtes verlangen in 2022. Bright Skie is een licht en luchtig blauw. Het is een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Het is ook een tint die onze huizen levendiger en opener kan maken." Flexa heeft op de website vier gebruiksvriendelijke paletten gemaakt. Zo kun je woonruimtes op elke mogelijke manier een frisse look geven.

Farrow and Ball 
Farrow & Ball besloot niet één, maar vijf interieur kleuren 2022 te kiezen. Al deze trendkleuren roepen een gevoel van nostalgie op. De eerste van de vijf kleuren is Babouche, een warmgele kleur. De kleur is vernoemd naar de iconische leren slippers die in Marokko gedragen worden. Het is een vrolijk en opvallende kleur. Toch is Babouche niet overheersend.School House White is een zachte tint gebroken wit. Zonder de koele ondertonen die je in veel moderne interieurs treft, is dit juist een heel nostalgische kleur wit.

Breakfast Room Green is een super vrolijke kleur groen. Stone Blue is een warme en tijdloze kleur blauw. Deze trendkleur is vernoemd naar het indigo pigment wat in de 18e eeuw in brokken werd geïmporteerd. Stone Blue heeft dan ook een vintage uitstraling. Incarnadine is een rijke kleur rood, welke klassieke glamour uitstraalt.

Meer informatie:
De Interieur Club
contact@deinterieurclub.com
www.deinterieurclub.com
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven