Managing director weg bij internationale producent interieurtextiel

Rolf Bakx vertrekt bij The Romo Group: "Ik zal nooit voor een concurrent gaan werken"

"Een megagoed jaar met dubbele groeicijfers". Mooie woorden uit de mond van managing director Rolf Bakx van The Romo Group. Maar hoe prachtig ook, voor Rolf breekt er binnenkort een nieuw tijdperk aan. Hij gaat de internationale producent in high-end interieurtextiel binnen een paar maanden verlaten. Na ruim 26 jaar trekt hij de deur definitief achter zich dicht om in Portugal een nieuw leven op te bouwen. "Ik heb alles verkocht in Nederland om in het zuiden van Portugal - een prachtig land met dito mensen - te gaan wonen en werken", laat de 54-jarige leider van The Romo Group Nederland weten. Een opvolger is nog niet gevonden. 


Rolf Bakx wil de hectiek van het runnen van een groot bedrijf achter me te laten.

Al een aantal maanden geleden heeft Rolf op het hoofdkantoor in UK aangegeven dat hij iets anders wil gaan doen. "Ik heb nog zoveel energie in mijn lijf, wil graag voor mezelf beginnen. Dus niet meer voor een werkgever aan de slag. Mijn grootste drijfveer is dat ik meer mijn creativiteit wil laten stromen. Ik heb nog geen idee wat ik straks ga doen. Misschien wel meubelen ontwerpen en produceren. Maar eerst een paar maanden surfen en niks doen", geeft Rolf aan.

"Ik heb twee huizen gekocht waarvan er een verbouwd moet worden", vervolgt hij. "Verder ben ik bezig met een stuk grond waarop ik tiny houses wil gaan bouwen. En ik heb nog tal van ideeën van vrienden en bekenden voorbij horen komen, van het verbouwen van olijven tot het verkopen van wijn... Maar ik heb nog nergens ja op gezegd."

Leermomenten
"Ik ga sowieso de stoffenbranche compleet verlaten. Kan The Romo Group met een gerust hart achter me laten. Ik wil straks iets rustiger gaan leven. De hectiek van het runnen van een groot bedrijf achter me te laten. Nu heb ik als 54-jarige nog genoeg energie om nieuwe kansen te onderzoeken. Over tien jaar doe je dat niet meer. Ik wil nog iets nieuws neer gaan zetten", aldus Rolf, die benadrukt dat hij met een heel goed gevoel terugkijkt op de jaren die hij bij The Romo Group heeft doorgebracht. "Het is hobby geweest. Als jonge jongen wilde ik al met stoffen in de interieurbranche werken. Dat is gelukt. Ik heb altijd knetterhard gewerkt, maar het nooit als werk gezien. Het is een hele mooie reis geweest met veel leermomenten. Ook veel personeel voorbij zien komen met beloftes die niet altijd waar gemaakt zijn. Maar ik kan mezelf gelukkig prijzen met het huidige fantastische team."


The Romo Group heeft haar state of the art hoofdkantoor in Engeland.

"Ik heb altijd voor een supergaaf en liefdevol bedrijf gewerkt dat momenteel in een megaflow zit. Ik neem dan ook met een fier hoofd en een trots gevoel afscheid van mijn team, dat ook zonder mij goed verder kan. Binnen de firma en de branche hou ik er vrienden voor het leven aan over. Al met al heeft die 26 jaar me veel plezier gebracht. Ik zal ook nooit voor een concurrerende stoffenfirma gaan werken", besluit Rolf.

Meer informatie:
The Romo Group
www.theromogroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven