Omzetgroei van 74% is lager dan verwacht, aandelen meubelbedrijf dalen met 7%...

Hoe goed je het ook doet, het kan altijd beter. Dat vonden aandeelhouders van een internationaal meubelbedrijf deze week ook. De organisatie verwacht dit kwartaal een omzetgroei van 74% te kunnen realiseren. Toch bleek deze schatting van het Amerikaanse bedrijf MillerKnoll in het verkeerde keelgat te schieten bij velen.

Zo daalden de aandelen van MillerKnoll Inc (NASDAQ: MLKN) met 7,0% in after-hours trading nadat de meubelmaker kwartaalresultaten rapporteerde die onder de schattingen van Wall Street lagen. Dat meldt invezz.CEO Andi Owen: "We zullen binnen twee jaar na afsluiting een kostensynergie├źn van $ 100 miljoen behalen. Onze teams identificeerden ook extra synergiemogelijkheden en we verwachten nu tegen het einde van jaar drie de run-rate besparingen te verhogen tot $ 120 miljoen. We hebben vertrouwen in ons vermogen om aanhoudende groei en aandeelhouderswaarde te stimuleren."

Netto-omzet
MillerKnoll genereerde een netto-omzet van $ 1,03 miljard, vergeleken met een jaar geleden van $ 626,3 miljoen. Volgens FactSet hadden experts een winst per aandeel van 56 cent voorspeld op een netto-omzet van $ 1,04 miljard.

Harde klap
MillerKnoll kreeg in het afgelopen kwartaal een klap van $ 50 miljoen aan netto-omzet als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten en de wereldwijde problemen met de toeleveringsketen. Het waardeerde de kosten met betrekking tot acquisitie en integratie op $ 52,4 miljoen.

Bron: invezz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven