Blog freelance journalist Franke 'bij ons thuis':

'Waarom is een normale bank niet te vinden? Waarom zijn ze zo dúúr?"

Freelance journalist Franke blogt elke woensdag voor RTL Nieuws over de avonturen van haar gezin. Deze week: er moet hoognodig een nieuwe bank komen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. "Waarom zijn die krengen zo duur?"

Franke van Hoeven, eigenaar van Jolie Media en is freelance journalist en content specialist. Ze werkt voor diverse merken, zowel print als online, redactioneel als commercieel.

De stof is gescheurd, waardoor er twee gaten zitten van 20 centimeter breed waar de vulling naar buiten steekt. De hoes is omhoog gekropen en toont een stuk kale bank, lekker ordinair. Het maakt niet uit of je rechts of links plaatsneemt, want je rolt vanzelf naar het midden. Zo vreselijk is-ie doorgezakt. Wil je zitten, dan moet je eerst de kussens goed leggen, anders word je eraf getorpedeerd. Dat ding is geen relaxplek, maar een gevaar voor eigen leven. Kortweg: de bank is vreselijk toegetakeld.

De weekenden daarop slaan we ons vloekend door verschillende woonboulevards in Nederland, maar de ideale bank lijkt niet te bestaan. Hij moet precies 2.43 meter zijn, vooral niet te loungy, groot genoeg voor manlief (die twee meter is) én kindproof (sterk, dus). "Waarom is een normale bank niet te vinden? Waarom zijn ze zo dúúr?" Onze zoektocht dreigt te sneuvelen, totdat we bij vriendin Christine op bezoek zijn. Als ik ga zitten op haar kersverse, hemelse exemplaar vraag ik geschokt: "Waar heb je déze vandaan?" Hij blijkt van een winkel op nog geen kilometer van ons huis.

Lees hier de hele blog op RTL Nieuws.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven