Rebellenclub lanceert met studenten van Nimeto Utrecht Abstract & Verfijnd collectie

In het najaar van 2020 is Rebellenclub een samenwerking gestart met de creatieve studenten van het Nimeto. In 2022 volgt een reeks lanceringen van verschillende maar liefst drie verschillende collecties. Allen geheel ontworpen door studenten. Rebellenclub start met de collectie Abstract & Verfijnd. Dat meldt BNS Crisp, beroepsvereniging voor interieur-, vastgoed- en groenstylisten.


Morris Vlijm, Lisa Pouw en Kimberly Cloë Boekhoven.

Abstract en verfijnd
Het is een collectie die is ontstaan uit de handen van jonge ontwerpers Morris Vlijm, Lisa Pouw en Kimberly Cloë Boekhoven. De studenten hadden een sterke verbintenis met de natuur; zo is de woonstijl tot stand gekomen. Kimberly: “De rust, natuurlijke bewegingen en imperfecte vormen hebben ons geïnspireerd om tot deze woonstijl te komen. We zijn gestart vanuit een trend- en stijlgroep onderzoek. Wat worden onze uitgangspunten en op welke consument gaan we ons richten?”  De drie hebben de trends wabi sabi, craftmanship en stilness white meegenomen in hun ontwerpen. 

Lisa: "Door sterk trendonderzoek te doen, hebben we ons kunnen richten op een stijlontwikkeling die in de toekomst past. Iedereen heeft na een hectische tijd zoals nu met Corona, behoefte aan rust en houvast. Verbondenheid was hierin een belangrijk kernwoord, welke we graag wilden laten terugkomen in onze woonstijl."Verhaal achter de woonstijl
Morris: “Ons gedeelde enthousiasme over het project heeft ervoor gezorgd dat we met zijn drieën echt konden knallen. We zaten goed op één lijn, waardoor we een sterk teamverband kunnen vormen. Dit project heeft mij laten doen inzien dat conceptontwikkeling echt iets is waar ik verder in wil gaan werken. Het concept Abstract & Verfijnd staat als een huis en dat is te zien. In al onze ontwerpen komt het idee en het verhaal achter de woonstijl goed terug en dat is super vet! Ik ben trots op dit team en wat we gemaakt hebben. De collectie kenmerkt zich door kernwoorden als puur, verbondenheid, aandacht, esthetisch en kalm."

Morris vervolgt: “De kernwoorden zijn duidelijk en hebben toegevoegde waarde, zonder dat daar al te veel woorden voor nodig zijn. Onze abstracte en verfijnde stijl is iets wat voor ons superbelangrijk is geweest. Door een duidelijk beeld voor ogente hebben van wat we wilden ontwerpen en bereiken, is Abstract & Verfijnd succesvol geworden."

Voorproefje
De collectie wordt begin 2022 gelanceerd van mooie woonaccessoires tot aan behang. Kussens met verfijnde lijnen, vazen van puur materiaal en spiegels in abstracte vormen. Als voorproefje lanceerde Rebellenclub voor de Kerst een aantal vloerkleden. Geheel ontworpen en samengesteld door de studenten en volledig passend in het concept van Abstract & Verfijnd. In totaal zijn er zeven uniek ontworpen vloerkleden. Stream, Slinger, Knot, Flow of Nature en Bubbles.

Bron: BNS Crisp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven