Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dringende oproep aan het nieuwe kabinet: 'Open winkels met extra maatregelen'

"We kunnen gecontroleerd en veilig open. Retailers willen met z’n allen voorgoed uit de crisismodus komen en zijn daarvoor bereid om met extra maatregelen te komen. Zo kunnen we bijvoorbeeld minder klanten per m² toestaan of het coronatoegangsbewijs invoeren zoals omringende landen doen. Voor winkels die dat niet kunnen, kunnen we open op afspraak. Het zijn voorbeelden van heldere en reële afspraken die we kunnen maken voor het nieuwe Kabinet." INretail  roept het Kabinet op om met de branche in gesprek te blijven over "hoe we op structurele wijze omgaan met het coronavirus."

Foto ter illustratie © Oleksandra Polishchuk | Dreamstime.com 

De sector reageert hiermee op de voorbarige uitspraak van Bonten dat het stap voor stap moet. "Wij onderstrepen dat winkels extra veiligheidsmaatregelen willen nemen. De Belgische viroloog Marc van Ranst wil van het Omikron een bondgenoot maken. Wij kunnen het OMT en Kabinet daar ook bij helpen", aldus INretail, vertegenwoordiger van 13.000 winkels in Nederland.

Publicatiedatum: