Middle East Foam en Polyurethane Expo van 22-24 februari 2022

Markt voor polyolefine schuim groeit komende vijf jaar naar USD 10,5 miljard

De markt voor polyolefine schuim zal naar verwachting groeien van USD 8,1 miljard in 2021 tot USD 10,5 miljard in 2026, met een CAGR van 5,2%. De groeiende vraag vanuit infrastructuurindustrie voor vloeren en isolatie zal de markt voor polyolefine schuim waarschijnlijk een boost geven. Polyolefine schuim wordt ook gebruikt in de auto- en verpakkingsindustrie. Het materiaal is duur, en de productiekosten nemen ook toe door de stijging van de grondstofprijzen.

Foto ter illustratie. ALIBABA

Het segment polyethyleenhars was in 2021 goed voor het grootste aandeel in de markt voor polyolefine schuim. APAC (Azië-Pacific) heeft zich ontpopt als een van de belangrijkste producenten en consumenten van polyolefine schuim. APAC is het centrum van buitenlandse investeringen en bloeiende industriële sectoren als gevolg van de lage loonkosten en goedkope beschikbaarheid van land. De toename in de vraag naar polyolefine schuim kan grotendeels worden toegeschreven aan de groeiende verpakkings-, bouw- en auto-industrie. APAC heeft een groeiende auto industrie die de markt voor polyolefine schuim waarschijnlijk zal stimuleren.

Met de stijging van de marktvraag is het nu de tijd om nieuwe leveranciers te ontmoeten, te leren over nieuwe productlanceringen en innovaties met nieuwe ideeën in februari. De langverwachte Middle East Foam and Polyurethane Expo zal plaatsvinden in het Dubai World Trade Centre van 22-24 februari 2022.

Meer informatie:
MEFPU
www.mefpu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven