Kvik’s nieuwste designkeuken is minimalistisch tot 99% recyclebaar

Kvik breidt de Veda-designserie uit met de nieuwe Veda Touch. Een echt Deens, minimalistisch, greeploos ontwerp. Veda Touch is niet alleen stijlvol maar ook duurzaam. Zo bestaat de keuken voor 51% uit gerecyclede materialen en het hout is afkomstig uit gecertificeerde, duurzame bosbouw.

De kern van de kastfronten is gemaakt van gerecyclede houtvezels, MDF en folies van gerecyclede petflessen. Ook is het mogelijk om tot 99% van de keuken te recyclen aan het einde van zijn levenscyclus. Veda Touch belichaamt hiermee Kvik’s ambitie om circulaire producten te creëren. Hoewel de eigen faciliteiten en de productie van Kvik nu al CO2-positief zijn, brengt Veda Touch de keukenfabrikant een stap dichter bij haar ambitie om in 2025, in de hele keten, dus ook samen met de leveranciers, volledig CO2-positief te zijn.Recyclebare keuken
99% van de keuken light oak veneer kan worden gerecycled aan het einde van de levensduur. En 47% van VEDA TOUCH white en moss green met een werkblad van massief hout of laminaat kan worden gerecycled aan het einde van de levensduur. Het verschil zit in het feit dat VEDA TOUCH light oak veneer fronten van spaanplaat heeft en de witte en groene variant fronten van gerecycled MDF. Beide fronten hebben dezelfde hoge kwaliteit.

Minimalistisch en greeploos design
Minimalisme wint steeds meer terrein in Nederlandse huizen. Dit komt mede door de behoefte om bewuster te consumeren. Consumenten proberen verspilling tegen te gaan en impulsieve aankopen te vermijden. Deze bewustwording stimuleert minimalistisch, tijdloos design en creëert minder interesse voor vluchtige modetrends. De nieuwe Veda Touch heeft zich daarom ontdaan van alle extra’s. Zo heeft de keuken geen hangrepen. Het ontwerp zorgt op deze manier voor een gestroomlijnd strak gevoel, met deuren die gemakkelijk te openen zijn door slechts een zacht duwtje met uw vingers, knie of heup. Het paneel dat doorloopt tot aan de vloer creëert een exclusieve look, die uw huis subtiel omlijst.Om het uiterlijk van uw keuken na enkele jaren te vernieuwen, kunt u eenvoudig de handgrepen verwisselen. Kvik heeft vier greepfamilies, alle zijn Cradle2Cradle-gecertificeerd en gemaakt van loodvrije messing, om uw keuken van een nieuw en fris ontwerp te voorzien.   

Vijf samengestelde kleuren
De nieuwe architectonische keuken Veda Touch is te verkrijgen in de vijf verschillende kleuren en afwerkingen: white, pure grey, moss green, dark or light oak veneer. Elke kleur versterkt het authentieke en rustgevende gevoel van het ontwerp.


Vanaf januari 2022 is Veda Touch in alle winkels van Kvik verkrijgbaar. 

Meer informatie:
Kvik 
www.kvik.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven