'Luxaflex-miljardair Ralph Sonnenberg tart aandeelhouders met onverwachte zet'

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat Hunter Douglas, producent van Luxaflex, over is genomen door de Braziliaans-Amerikaanse investeringsmaatschappij 3G Capital. De teruggetrokken, 87-jarige miljardair Ralph Sonnenberg verkocht een groot gedeelte van zijn aandelen. Volgens De Volkskrant is dit niet op een 'nette' manier gegaan.


De nieuwe collectie Duette® Shades van Luxaflex.

3G Capital betaalde Sonnenberg 175 euro per aandeel. Het is een premie van 73 procent bovenop de beurskoers van 101 euro op 30 december. Bij menig aandeelhouders zal dit in het verkeerde keelgat geschoten zijn. Vorig jaar probeerde Sonnenberg namelijk de resterende aandeelhouders uit te kopen voor 64 euro per aandeel. Later verhoogde hij dat nog tot 82 euro. 

Deze 1,4 miljoen aandelen kreeg hij in handen voor 113 miljoen euro en verkoopt hij nu door voor 241 miljoen. "Deze mensen zijn niet netjes behandeld. Eerder schandalig. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Joost Schmets van de VEB, de belangenvereniging van aandeelhouders. De VEB was ook al heel kritisch en noemde het een ‘dikke middelvinger naar de aandeelhouders’.

Lees hier het premium artikel van De Volkskrant.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven