Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Mysterieuze Chinees maakt klapper met Beter Bed'

Eind 2019 verloste het volstrekt onbekende Magical Honour Limited de Nederlandse beddenverkoper van een Duitse nachtmerrie. Nu was het tijd om te cashen. Investeringsmaatschappij Navitas, die al 8,9% van de aandelen Beter Bed in handen had, besloot dit belang uit te breiden naar 16,8%. In een persbericht staat: ‘Navitas kocht het belang over van Magical Honour Limited.’ Dit ging niet van de een op andere dag, schrijft zakenmagazine Quote, dat in 'dit verhaal' is gedoken.Bergafwaarts
Een tijd geleden kampte Beter Bed met een flink verlieslatende Duitse matrassendochter. ‘Een grote krater’, noemde topman John Kruijssen die keten destijds. Het leek alleen nog maar bergafwaarts te gaan, maar toen kwam de Chinese partij Magical Honour Limited onverwachts om de hoek kijken. Niet alleen werden de Duitse matrassen overgenomen, ook kochten ze zich in bij Beter Bed. Toch bleef de koers dalen en begonnen beleggers het warm te krijgen.

Omslagpunt
Geheel onverwachts kwam het omslagpunt: corona. Restaurants, reizen, evenementen en nog veel meer kwam stil te liggen. Wat ging iedereen doen? Investeren in hun huis én dus ook in bedden.

Twee lockdowns en een avondklok verder piekte het aandeel even boven de € 8, terwijl het aandeel vanonder de € 1 kwam. Dat was het perfecte moment geweest om te verkopen voor Magical Honour Limited. Toch werd er nog even gewacht en werd er besloten om te verkopen tegen een koers van ongeveer € 5. Ze legden €5 miljoen in en – ervan uitgaande dat Navitas niet een hele dikke korting bedong - lopen waarschijnlijk met zo’n €10 miljoen weg. Bijna magisch, aldus Quote.

Bron: Quote


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven