Badkamer verbouwen? Dat doe je zo!

De badkamer is een plek in huis waar je waarschijnlijk best wat tijd doorbrengt. Dan is het natuurlijk fijn als je deze badkamer een mooie, sfeervolle plek vindt. Als dit niet meer het geval is en je al een lange tijd niets aan je badkamer hebt gedaan, kan het een optie zijn om de badkamer te verbouwen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat dit een flinke klus kan zijn wat best wat tijd in beslag kan nemen. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal aan denken bij het verbouwen van een badkamer? Wij helpen je op weg en zetten hieronder wat tips op een rijtje voor je.

Een budget opstellen
Wat handig is om mee te beginnen, is het opstellen van een budget. Op basis daarvan kun je namelijk makkelijker aan de slag. Bedenk wat je echt maximaal kwijt wilt zijn aan de verbouwing van de badkamer. Doe ook vooral research naar wat een gemiddelde badkamerverbouwing kost. Ook is het natuurlijk goed om te kijken naar of je de complete badkamer wilt verbouwen of slecht een paar onderdelen. En ook niet geheel onbelangrijk is om bij het opstellen van een budget rekening te houden met onverwachte kosten. Dan heb je wat speling en zit je er niet direct overheen als er iets onverwachts gebeurt.

Inspiratie verzamelen
De tweede stap die handig is om te volgen bij het verbouwen van de badkamer is inspiratie verzamelen. Je kunt tenslotte niet in de wilde weg zomaar je badkamer gaan verbouwen zonder dat je een idee hebt van hoe je wilt dat het eruit komt te zien. Door veel inspiratie te verzamelen wordt dit proces voor jezelf namelijk een stuk makkelijker. Waar je allemaal inspiratie op kunt doen voor een nieuwe badkamer? Een bezoek aan een badkamerspecialist, woonwinkel, op het internet of bijvoorbeeld op social media. Maak foto’s en sla dingen op als je iets mooi vindt, zodat je een steeds duidelijker beeld krijgt van wat je mooi vindt.

Sanitair uitkiezen
Genoeg inspiratie verzameld? Dan is het tijd om daadwerkelijk keuzes te gaan maken. Bepaal welk sanitair je graag in je badkamer wilt hebben en waar je ook voldoende ruimte voor hebt. Wil je een douche, een bad of misschien wel een combinatie hiervan? Heb je genoeg aan één wastafel of wil je er meerdere? Ga je voor een staand toilet of zwevend toilet? Het zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

De vloer en muur in de badkamer
Heb je het sanitair uitgekozen? Dan is het tijd om na te denken over de volgende stap: de vloer en de muren. Deze spelen natuurlijk ook een grote rol in hoe de badkamer eruit komt te zien, waardoor het belangrijke keuzes zijn. Er is hier ontzettend veel keuze in. Van kleine en grote tegels tot tegels met een printje: het is allemaal mogelijk. Ook is het goed om na te denken over of je anti-slip tegels wilt of misschien over vloerverwarming in de badkamer wilt beschikken.

Vakmensen inschakelen
Het zou een optie kunnen zijn om bepaalde onderdelen van de verbouwing zelf uit te voeren, maar het kan ook zeker geen kwaad om vakmensen in te schakelen voor bepaalde onderdelen. Bij een verbouwing van een badkamer komt namelijk een hoop kijken. Van het sloopwerk en stucwerk tot het plaatsen van het sanitair en tegels: het is niet even zomaar gedaan. Vakmensen waar je in ieder geval aan kunt denken voor een badkamerverbouwing zijn een sloopmedewerker, stukadoor, tegelzetter en loodgieter. Op zoek naar een goede stukadoor? Kijk dan zeker eens bij deze top 10 stukadoors.

De accessoires voor de badkamer
Als alle belangrijke onderdelen van de verbouwing gedaan zijn, kun je jezelf gaan focussen op de details. Het toevoegen van badkameraccessoires kan ervoor zorgen dat jouw badkamer er sfeervol uit komt te zien. Waar je aan kunt denken bij badkameraccessoires? Bijvoorbeeld aan douche- of badmatten, zeepdispenser, handdoekrek, wasmand, badkamerplanten en ga nog maar even door.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, komt er een hoop kijken bij een verbouwing van de badkamer. Deze stappen kunnen je wellicht alvast een eindje op weg helpen!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven