Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sales director Jan Hogenkamp van De Woonindustrie:

"Zien veel mogelijkheden in extra toevoegen van segmenten die met wonen te maken hebben"

2021 ligt achter ons. Voor veel ondernemers in de interieurbranche een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege alle coronaperikelen. Ook het tekort aan grondstoffen en de oplopende tarieven bezorgden velen hoofdbrekens. Om maar niet te spreken over de vele openstaande vacatures.

Inmiddels staat het vizier alweer vol op 2022. Tijd om verschillende ondernemers aan de tand te voelen, waaronder Jan Hogenkamp van inkoopcentrum De Woonindustrie.


Sales director Jan Hogenkamp van De Woonindustrie.

Als je minister van Volksgezondheid was, welke coronamaatregelen zou jij dan nemen?
"Dat is een flinke vraag die niet zomaar een, twee, drie te beantwoorden is. Ik begrijp de spagaat waarin de overheid zit wel, maar van de andere kant zou er ook nog ergens een tussenweg gekozen kunnen worden. Ik zou nadenken (niet te lang 😉) over maatwerk voor bepaalde sectoren.
Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan winkelen op afspraak en voor wat betreft de horeca kan ik mij voorstellen dat zeker in restaurants een geregistreerd toegangsbeleid met vaste opstellingen tot de opties kan behoren.
Daarnaast zou ik onderwijs zo snel mogelijk weer opstarten waarbij alle docenten de mogelijkheid moeten hebben/ krijgen om met voorrang een boosterprik te krijgen. Tot slot; ga snel en gericht investeren in de zorg.
Ik heb de wijsheid uiteraard niet in pacht."

Hoe blik je terug op 2021?
"2021 is op bepaalde vlakken een ander jaar geweest dan anders voor wat betreft DWI. Het is voor ons spannend geweest wat de maatregelen voor ons zouden betekenen. Daarentegen heeft de branche prima gedraaid. Ook daar liggen uitdagingen genoeg, Zoals grondstoffen tekorten, transportprijzen, levertijden etc… DWI heeft het geluk gehad dat wij onze deuren niet hebben hoeven sluiten en activiteiten op geen enkel moment hebben hoeven te staken. Uiteraard was het verplaatsen van de VAKdagen in het voorjaar van februari naar april niet ideaal, maar wel logisch gezien de lockdown in februari. Wij hebben onze exposanten en bezoekers gelukkig niet hoeven teleurstellen en dat maakt de waarde van een permanente beursomgeving zoals DWI nog maar eens extra duidelijk."

Wat waren absolute hoogtepunten? 
"Alle mooie nieuwe partijen die we hebben mogen verwelkomen en uiteraard ook het vertrouwen van bestaande partners waarmee we hernieuwde afspraken hebben gemaakt. Hierbij kun je denken aan Cartel Living, Passe Partout, BKS, Interstar & Havee, De Toekomst, DTP, maar ook BEKA en Swissflex en nog veel meer. Daarnaast hebben wij een mooie extra groep van slapenaanbieders voor ons kunnen behouden zoals Ultima, Adova, Somnus, Acro, COX, Jutzler en LS Bedding.

De VAKdagen in september voelden weer meer als vanouds, weinig tot geen corona-maatregelen. Een goede sfeer en koopbereidheid bij de kwalitatief goede bezoekersgroep."

Welke voornemens c.q. doelen heb je voor het komende jaar?
"Voor 2022 staan de goede relaties met onze partners voorop waarbij hopen weer mooie events te mogen organiseren voor de interieurbranche en haar klanten. Daarnaast hoop ik dat we de branche nog beter kunnen bedienen door verder te werken aan ons aanbod.
We zien veel mogelijkheden in het extra toevoegen van segmenten die met wonen te maken hebben. Hierbij kun je ook denken aan partners op het gebied van sanitair, huisautomatisering, audio, textiel en vloeren etc…

Daarnaast natuurlijk gezond blijven!

Veel gezondheid, geluk en succes gewenst in 2022."

Meer informatie:
De Woonindustrie
info@dewoonindustrie.nl  
www.dewoonindustrie.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven