Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Familie Sonnenberg behoudt een belang van 25%

Luxaflex-producent voor miljarden verkocht

Een van de grootste familiebedrijven uit Nederland is verkocht aan 3G Capital. Hunter Douglas Group, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van bouwproducten, is een definitieve overeenkomst aangegaan voor de verkoop van een controlerend belang in de onderneming aan de Braziliaans-Amerikaanse investeringsmaatschappij. 3G Capital heeft de totale waarde van het bedrijf op liefst €6,3 miljard gezet.

De familie Sonnenberg zal een belang van 25% in Hunter Douglas behouden, op basis van de nieuwe kapitaalstructuur. De totale waarde van de deal komt neer op bijna €5,4 miljard uit, waarvan het overgrote deel (ongeveer €4 miljard) bij het afronden van de transactie wordt omgezet in cash.De Raad van Bestuur van Hunter Douglas, uitsluitend vertegenwoordigd door zijn Onafhankelijke Bestuurders, steunt de transactie unaniem en heeft een aparte overeenkomst gesloten met 3G Capital en Ralph Sonnenberg (87) om voor alle minderheidsaandeelhouders een uittreding tegen contante betaling te faciliteren en veilig te stellen op basis van dezelfde prijs per Gewoon Aandeel. De transactie is onderhevig aan een beperkt aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de algemene vergadering van Hunter Douglas.

Sonnenberg
De huidige Co-President en Co-CEO van Hunter Douglas Group, David Sonnenberg, zal na afronding van de transactie bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van de Hunter Douglas Group worden en als zodanig nauw betrokken blijven bij de dagelijkse gang van zaken en de bedrijfsstrategie, voortbouwend op zijn in de afgelopen 30 jaar binnen Hunter Douglas opgedane kennis en ervaring.

“Hunter Douglas is meer dan 100 jaar geleden opgericht door mijn vader en is uitgegroeid tot een wereldleider dankzij onze toewijding aan innovatie, ondernemerscultuur, toonaangevende merken en een management van wereldklasse," aldus Ralph Sonnenberg. "3G Capital is een zeer gerenommeerde investeerder en een sterke partner voor onze onderneming."

Strategische beweegreden
"3G Capital heeft diep respect voor Hunter Douglas, haar diverse portfolio van merken en het standvastige leiderschap van de familie Sonnenberg gedurende drie generaties. Wij zijn vereerd om een partnerschap aan te gaan met de familie Sonnenberg en samen met het managementteam van Hunter Douglas te werken aan de volgende fase van wereldwijde expansie van de onderneming," aldus Daniel Schwartz, Co-Managing Partner en Alex Behring, Co-Founder en Co-Managing Partner van 3G Capital. "Ons team bij 3G Capital heeft diepgaande ervaring met het over een lange periode opbouwen van bedrijven voor consumentenproducten, en wij kijken ernaar uit om in Hunter Douglas te investeren om haar merken verder te versterken en haar expansie te bevorderen. De sterke marktpositie van Hunter Douglas is het resultaat van de gespecialiseerde expertise die de onderneming in de afgelopen eeuw heeft opgebouwd."

Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex®) en een vooraanstaand producent van bouwproducten. Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De Groep omvat 136 ondernemingen met 47 fabrieken en 89 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft ongeveer 23.000 werknemers en had in de eerste 9 maanden van 2021 een omzet van USD 3,4 miljard.

Meer informatie:
hunter Douglas Group
www.hunterdouglasgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven