‘Met verschuiven van Maison&Objet willen we een veilig en optimaal verloop garanderen'

Sinds de laatste weken van 2021 worden veel landen met een opleving van Covid-19 geconfronteerd, versterkt door de snelle uitbreiding van de Omicron-variant. Getroffen door deze golf geven veel van de 1.700 standhouders die hun deelname aan de Maison&Objet al hadden bevestigd aan, dat ze geen risico’s willen nemen ten opzichte van hun werknemers.

Deze bedrijven ondernemen bij voorbaat actie op mogelijke problemen die de bedrijfsvoering kunnen verstoren, zoals de quarantaineplicht, zelfs als mensen gevaccineerd zijn. In combinatie met de talrijke werkverzuimen dreigt dit het functioneren van de diensten-, bevoorradings- en/of productieproces namelijk ernstig te verstoren.Met het oog op de piek van de besmetting nemen verschillende landen beperkende maatregelen ten aanzien van het internationale reisverkeer. Maatregelen waardoor vele bezoekers hun komst uitstellen - of zich ontmoedigd voelen om de beurs te komen bezoeken.

De Franse regering heeft maandag 27 december 2021, een limiet van maximaal 2.000 personen binnen en 5.000 personen buiten aangekondigd voor grote evenementen. Dat bleek achteraf niet te gelden voor vakbeurzen. Die mogen wel plaatsvinden, uiteraard onder strikte naleving van de nieuwe aangekondigde maatregelen. Dat werd achteraf, op 30 december, pas aangekondigd toen de M&O het nieuws van het verzetten van de beurs al naar buiten had gebracht. Op het moment gelden er in diverse landen nog steeds strenge maatregelen omtrent reizen naar het buitenland, wat een bezoek aan de M&O moeilijk kan maken voor internationale bezoekers.

In een poging een onveilige situatie te vermijden en vastbesloten alles in het werk te stellen om te zorgen voor een optimaal beursbezoek en rendement voor alle deelnemers, heeft de SAFI toch het besluit genomen de volgende editie van de Maison&Objet uit te stellen naar 24 - 28 maart 2022. Een periode die hopelijk uitzicht biedt op een verbetering van de situatie. Let op: vanaf 15 januari gelden er nieuwe maatregelen in Frankrijk. Wij adviseren deze informatie i.v.m. updates regelmatig in de gaten te houden.

Voor exposanten die hun inschrijving en standplaats al bevestigd hebben, gelden dezelfde voorwaarden, waardoor ze dezelfde standruimte kunnen behouden. Ook de bezoekers die hun toegangsbadges voor de januari-editie al besteld hebben, krijgen hiermee natuurlijk toegang tot de beurs van 24 t/m 28 maart 2022.

Maison&Objet In The City, een nieuw evenement dat de dag voor de opening van de beurs wordt georganiseerd als onderdeel van de Maison&Objet en dat een ontdekkingsreis biedt in het hart van de Parijse showrooms, wordt gehouden van 23 t/m 28 maart 2022.

Met het verschuiven van de beurs naar het eind van het eerste kwartaal wil de overkoepelende organisatie SAFI een veilig en optimaal verloop van de beurs garanderen voor alle deelnemers in de woon-, decoratie- en interieursector.

De eerstvolgende edities van de Maison&Objet zal van 24 t/m 28 maart 2022 zijn. Daarna wordt de volgende editie gehouden op 8 t/m 12 september 2022. 

Meer informatie:
Maison&Objet
www.maison-objet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven