Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richmond Interiors en Colijn IT intensiveren samenwerking

Lex Tiggeler: "Echt grandioos; ik had nooit verwacht dat AR zo realistisch zou zijn"

In een toekomst waarin beleving en personalisering een nog grotere rol gaan spelen, dienen bedrijven op onverwachte manieren uit de hoek te komen. Dit is exact waar Colijn IT zich op richt. Het bedrijf uit Goes staat bekend als automatiseerder van de woonbranche met haar softwarepakket iONE, waarmee alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden.

Sinds enkele jaren levert Colijn IT separaat ook een compleet nieuw configuratie en visualisatie platform iONE360, wat staat los van haar ERP Software. Met iONE360 kunnen alle kanalen bedient worden, zoals Webshop, Augmented Reality, Roomplanner, Virtual Reality en foto realistische renders. Toen CEO Ruben Colijn hierover vertelde aan Lex Tiggeler, directeur van Richmond Interiors, besloten de twee ondernemers de handen ineen te slaan.


Links Lex Tiggeler, directeur van Richmond Interiors, en rechts Ruben Colijn, CEO van Colijn IT.

Na de uitleg van Ruben werd Lex nieuwsgierig en besloot het daarom uit te proberen met een kleine selectie. Zo begon hij met vijf modellen en als dat zou bevallen kon dit aantal nog vergroot worden. "Dit wilde ik graag voor Meubelbeurs Brussel klaar hebben, zodat ik het kon laten zien aan klanten. Dat lukte gelukkig, dus tijdens de beurs heb ik het aan veel mensen kunnen laten zien."
Ik wist niet goed wat de reacties zouden zijn, maar achteraf is hij enorm enthousiast. "Het is echt grandioos", vertelt hij nog steeds met enige verbazing. "Vooraf had ik nooit verwacht dat dit zo realistisch zou zijn." Ondertussen zijn 50 verschillende producten van Richmond te bewonderen in Augmented Reality.


Lex Tiggeler die de AR technologie demonstreert op Meubelbeurs Brussel.

Sceptisch
Door de jaren heen heeft Lex vaak gehoord dat Augmented Reality het helemaal gaat worden, maar tot voor kort zag hij het nog niet gebeuren. "Op beurzen kwam ik wel eens mensen tegen die er al mee bezig waren, maar ik zag niet precies voor me hoe dat ons verder zou kunnen helpen. Ik was toen nogal sceptisch. Maar na de test met vijf modellen was ik direct om. Ik dacht: wauw, dit is wat ik zoek."

Aan de hand van een voorbeeld maakt Lex duidelijk wat AR volgens hem zo bijzonder maakt. "Ik wilde toevallig zelf wat nieuws in mijn huis, en wilde mijn vrouw overtuigen. Dus ik pakte even onze nieuwe Ironville salontafel in AR erbij, zodat ik precies kon laten zien hoe het staat in de woonkamer. Is het niet leuk?", zegt Lex terwijl hij het filmpje hiervan laat zien. "Kijk eens hoe leuk dit tafeltje van Richmond in ons huis staat. Je kunt er zelfs omheen lopen als je wilt."

Lex: "De consument bezoekt onze website tegenwoordig vooral op haar telefoon of tablet. Het is ideaal dat zij nu via een simpel linkje op de website de producten in AR terug kan vinden." Dit kan via de website van Richmond Interiors, maar dealers kunnen de producten ook via hun eigen webshop tonen. "Je maakt de muur leeg, en je zet in AR een nieuw dressoir neer. Staat het leuk? dan kun je deze gelijk in je winkelmandje klikken. Dit zorgt ervoor dat bestelling niet tegenvalt en dat voorkomt retouren. Dit levert ambassadeurs op, doordat het product zal voldoen aan de verwachting."


Het unieke Dressoir Ironville (4-deuren) in goud / messing met geribbeld relief en zwart marmeren blad. De kast in modern stijl is een van de 50 artikelen die in AR te bezichtigen is.

Kopersvertrouwen
Dit is exact wat softwarespecialist Ruben Colijn wil bereiken met iONE360. "Vaak wordt er gericht op conversie, maar wij willen graag nog een stapje eerder in de keten invloed uitoefenen op het aankoopgedrag van de consument. Zo willen we graag het kopersvertrouwen vergroten, wat conversie drijft. Door de consument te helpen met een goede aankoop te doen. "

Tegenwoordig gebruiken agenten van Richmond ook de AR software. "Zij kunnen bij een winkelier binnenkomen en in een paar seconden een meubel in Arm b op de winkelvloer laten zien. Hij kan de bank of stoel die er al staat even aan de kant zetten en via AR een meubel van ons laten zien. Van te voren had ik nooit verwacht dit kon dienen als extra verkooptool", legt een trotse Lex uit.



Onverwachte voordelen
Er hangen nog meer voordelen aan de software van Colijn, waar in eerste instantie vaak niet aan wordt gedacht. Ruben licht dit toe: "In deze tijden kampen bedrijven met veel personeelstekorten. De producten die wij aanbieden kunnen handmatige handelingen vervangen, waardoor een bedrijf minder mankracht nodig heeft. Zij kunnen efficiënter te werk gaan."

Dit is nog niet alles. Achter het automatiseren van handelingen zit een filosofie. "In de woonbranche is de foutmarge van een bestelling ongeveer zo'n vijf tot tien procent. Wij kunnen dit terugbrengen tot ongeveer één procent", aldus Ruben. Hierdoor worden er minder grondstoffen verspeeld en onnodig transport gereduceerd, waardoor de ecologische voetafdruk van een bedrijf verkleind wordt.



Nauwe samenwerking
De samenwerking tussen de twee bedrijven gaat verder dan met het blote oog te zien is. "Er zijn genoeg raakvlakken tussen Colijn en Richmond", licht Ruben toe. "Beiden bedrijven willen de klant en eindgebruiker vooruit helpen. We kunnen van elkaar leren."

"Colijn is erg goed in het ondersteunen van retailers", vult Lex aan. Wij willen van hun kennis profiteren en visa versa. Vandaar hebben we besloten onze collectiegegevens te delen met hen. Zo vullen wij de Market-place van Colijn aan met al onze artikelen. We hebben de prijzen, maten, voorraadgegevens ter beschikking gesteld. Met deze samenwerking willen we elkaar versterken."

Doordat Richmond al haar gegevens openstelt via een API-verbinding kunnen klanten, die zowel met hen als met Colijn werken, de gegevens in het systeem of AR via hun eigen webshop aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Woonboulevard Poortvliet en Driehoek Meubelen die op hun eigen webshops de Richmond meubelen in AR aan kunnen bieden aan de bezoekers van de webshop.

Vervolgstappen
De vervolgstappen voor het softwarebedrijf zijn al uitgestippeld. Naast het feit dat het bedrijf bezig is met de uitrol van fotorealistisch configureren voor op webshops, staat er een upgrade van haar AR oplossing op de planning voor Q1. "We zijn bezig met een configureerbare versie voor onze AR. Voor de woonindustrie is dit erg relevant. Zo kunnen mensen 'live' producteigenschappen aanpassen, zoals kleuren, maten of andere opties", zegt Ruben tot besluit.

Meer informatie:
Richmond Interiors
Butter 17
1713 GM Obdam
+31 (0) 226 450 846
info@richmondinteriors.nl
www.richmondinteriors.nl

Colijn IT
Amundsenweg 6
4462 GP Goes
+31 (0)113 236 000
info@colijn-it.nl
www.colijn-it.nl
www.iONE360.nl