Commercieel beste jaar ooit, maar ongelofelijk veel hindernissen

Dirk Steenbeke van Passe Partout: "2021 was elke ochtend opstaan met een bang hartje"

2021 ligt achter ons. Voor veel ondernemers in de interieurbranche een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege alle coronaperikelen. Ook het tekort aan grondstoffen en de oplopende tarieven bezorgden velen hoofdbrekens. Om maar niet te spreken over de vele openstaande vacatures.

Inmiddels staat het vizier alweer vol op 2022. Tijd om verschillende ondernemers aan de tand te voelen, waaronder directeur Dirk Steenbeke van Passe Partout, een B2B-fabrikant en -verdeler van handgemaakte Europese meubelen. 

Als je minister van Volksgezondheid was, welke coronamaatregelen zou jij dan nemen?
"Tja, ik zou eerder voor Europese beslissingen gaan en consequenter."

Hoe blik je terug op 2021?
"Met een dubbel gevoel. Commercieel het beste jaar ooit, maar met ongelofelijk veel hindernissen. Zieken, ad hoc geen aanleveringen van grondstoffen, prijsstijgingen swingen de pan uit, alles werkte tegen. Er moest enorm veel geregeld, gewijzigd en aangepast worden om onze klanten zorgvuldig en op tijd te blijven aanleveren. Door deze problemen én onze enorme groei (zoals de hele meubelbranche denk ik), hadden we gigantische levertermijnen die we dankzij een goed communicatie met onze klanten doorstaan hebben.

Voor welke uitdagingen kwam je te staan?
"Zoals daarnet reeds gezegd: elke dag stak er een nieuw probleem op: zieken bij toeleveranciers waardoor ze niet of veel te laat hun goederen bij ons aanleverden. Elke ochtend opstaan met een bang hartje met de vrees van wie er nu wel of niet op de productievloer ziek zou zijn. Tot zelfs met een dieptepunt in april dat bijna de hele stikkerij en stofsnijderij (48 dames)  ziek waren, waardoor je fabriek zo goed als stil valt! Dat, met een dik pak orders in de portefeuille en de druk van lange levertermijnen, vergt heel veel van je organisatie zowel in Hongarije als in België."

Wat waren absolute hoogtepunten? 
"We hadden alsnog twee hoogtepunten in 2021: de verdubbeling (die al lang voor corona gepland was) van onze showroom in De Woonindustrie. Nu kunnen we op de 1300m2 al onze modellen en de DNA, waarvoor we staan, laten zien. 
En dan de beurs van Brussel in november. Met dan toch niet zo veel nieuwe modellen (om onze productie niet te erg te belasten voor de levertermijnen op punt te krijgen) hebben we met verve onze beste beurs ooit gedraaid. Naar ik gehoord heb was dat voor al onze collega's op de beurs ook het geval. Dus top voor onze Belgische beurs en onze branche."

Welke voornemens c.q. doelen heb je voor het komende jaar?
"We blijven verder werken aan de opschaling van onze productiecapaciteit die de laatste 24 maanden reeds verdubbeld is. Doel is om onze levertermijnen zo snel mogelijk terug naar beneden te halen en van Passe Partout verder een mooi merk te maken waar klanten met plezier mee samenwerken. We blijven het gemotiveerd, met volle enthousiasme en 100% inzet met ons hele team doen. Passe Partout is één familie, samen doen we het. Dat is onze grootste sterkte denk ik. "

Bij deze willen we ook al onze klanten en alle lezers van Wonen 360 al onze beste Passe Partout wensen toewensen voor 2022. Met vooral en het belangrijkste een goede gezondheid en dat je dromen kunnen uitkomen. Enjoy life, enjoy your Sofa, enjoy Passe Partout!

Meer informatie:
Passe Partout 
Wilfordkaai 10B/C
9140 Temse
info@passepartoutnv.be
www.passepartoutnv.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven