Alg. directeur Klaas Bakker van Cotap: "De beste raad is voorraad en de beste koop is verkoop"

2021 ligt achter ons. Voor veel ondernemers in de interieurbranche een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen vanwege alle coronaperikelen. Ook het tekort aan grondstoffen en de oplopende tarieven bezorgden velen hoofdbrekens. Om maar niet te spreken over de vele openstaande vacatures.

Inmiddels staat het vizier alweer vol op 2022. Tijd om verschillende ondernemers aan de tand te voelen, waaronder algemeen directeur Klaas Bakker van Cotap, een full-service vloerengroothandel.

Als je minister van Volksgezondheid was, welke coronamaatregelen zou jij dan nemen?
"De campagneslogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’ direct afschaffen en besef creëren dat het leven niet maakbaar is. Een dringend appél om de kloof, die corona in de samenleving en in veel families heeft veroorzaakt, te dichten. Wat meer begrip voor elkaar zou al helpen en dat is zonder doktersrecept verkrijgbaar."

Hoe blik je terug op 2021?
"Dubbel gevoel; het jaar gestart en geëindigd met een lockdown voor al onze klanten en dan toch mogen spreken over een zakelijk succesvol jaar. Grote dank aan alle trouwe klanten."

Voor welke uitdagingen kwam je te staan?
"Enorme inspanningen verricht om de voorraadbeschikbaarheid op peil te houden en meer prijsverhogingen moeten accepteren in 10 maanden dan in de afgelopen 10 jaar. De supplychain is compleet verstoord."

Wat waren absolute hoogtepunten? 
"Nieuwe dealers, groei bij bestaande trouwe klanten, binnenkomst in Rotterdam van eigen gecharterd schip vol met onze commerciële vloeren en de betrokkenheid van onze meer dan 200 Cotap-medewerkers."

Welke voornemens c.q. doelen heb je voor het komende jaar?
"Onze klanten maximaal ondersteunen om omzet te genereren door aanbieden van commerciële collecties, beste rendement bieden en compleet nieuw distributiecentrum inrichten om service nog verder te verbeteren."

Wat wil je als Cotap de branche nog meegeven?
"De beste raad is voorraad en de beste koop is verkoop… Ook in D.V. 2022 staan wij weer tot uw dienst."

Meer informatie:
Cotap
Oosterbrugstraat 27
8281 BT Genemuiden
Tel. 038 385 1515
info@cotap.nl  
www.cotap.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven