Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Door de Brexit perikelen is Nederland nóg aantrekkelijker geworden

"Gunstig voor groothandel is dat wederuitvoer vooral in 2022 sterk zal groeien"

Belangrijker nog dan de gerealiseerde omzetstijging is dat ondernemers in de groothandel overwegend optimistisch zijn in het vierde kwartaal. Zij zijn optimistisch over de omzetverwachting in de komende drie maanden. Daarentegen zijn ondernemers iets minder optimistisch over de export dan in het derde kwartaal.

Voor het hele jaar komt de omzetgroei naar verwachting van ING Economisch Bureau voor de groothandel uit op circa 6%. In 2022 normaliseert de groei naar 3%, hetzelfde groeigemiddelde als voor de coronacrisis. Volgens ING Sector Banker Dirk Mulder blijven onzekerheden, zoals de bottlenecks in de aanvoerketens veroorzaakt door containertekorten en het tekort aan materialen. "Gunstig is dat de voor de groothandel zo belangrijke wederuitvoer vooral in 2022 weer sterk zal groeien. Nederland is als vestigings- en doorvoerland voor onder andere buitenlandse transportondernemingen door de Brexit perikelen bovendien nog aantrekkelijker geworden", concludeert Mulder.

Publicatiedatum: