Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fritz Hansen zet zijn groeireis voort met de overname van een outdoor meubellijn

Fritz Hansen en Skagerak vervaardigen meubelen en interieurobjecten van hoge kwaliteit. Met de overname van Skagerak wordt Fritz Hansens portfolio meubelen, verlichting en accessoires uitgebreid met buitenmeubels. De aankoop maakt deel uit van de ambitieuze groeistrategie van Fritz Hansen, gestart in 2019 met grote investeringen om distributiekanalen en showrooms in Azië, Centraal-Europa en Noord-Amerika te versterken.

Skagerak is een familie- en partnerbedrijf dat in 1976 in Denemarken is opgericht. Door op verantwoorde wijze meubelen te ontwerpen en te vervaardigen, met zowel mens als planeet in gedachten, handhaaft Skagerak hoge normen bij alles wat het doet - van productontwerp tot productieprocessen tot partner- en klantrelaties . In 2020/21 behaalde Skagerak zijn beste fiscale resultaat tot nu toe, met een verdubbeling van de omzet en een aanzienlijke groei in alle markten.

Josef Kaiser, CEO van Fritz Hansen, zegt over de overname: "Skagerak en Fritz Hansen passen perfect bij elkaar. Beide zijn geworteld in Scandinavische designtradities en verantwoorde productie en staan ​​synoniem voor meubels en interieurdesign van de hoogste kwaliteit. Met de overname van Skagerak kunnen we onze klanten, zowel particulier als professioneel, nu een groter productaanbod aanbieden, terwijl we ons bedrijf zowel in onze thuismarkt als internationaal versterken. Skagerak is een solide bedrijf, gevormd vanuit veel van dezelfde kernwaarden als Fritz Hansen. We zijn verheugd om Skagerak te verwelkomen in de kudde.”

Gunstige marktomstandigheden en substantiële investeringen zorgden ervoor dat Fritz Hansen sterke financiële resultaten boekte voor 2020 en het bedrijf kijkt uit naar voortdurende groei samen met Skagerak. welvarende, wederzijds voordelige toekomst.

“Mijn vrouw Vibeke en ik zijn er trots op een sterk bedrijf te hebben opgebouwd dat zich bekommert om de wereld waarin we leven, in het bijzonder de mensen met wie we werken. Skagerak staat voor een lange levensduur en verantwoordelijkheid als het gaat om design en esthetiek, zodat de producten die we maken generaties lang meegaan. We zijn erg blij om deel uit te maken van de Fritz Hansen-familie en een bedrijf met een uitstekende reputatie, een sterke cultuur en een langetermijnperspectief. We hebben het perfecte huis voor Skagerak gevonden”, zegt Jesper Panduro, eigenaar en CEO van Skagerak, over de overname.

Beide partijen zijn overeengekomen om de financiële details van de overname niet bekend te maken.

Meer informatie:
Fritz Hansen
www.fritzhansen.com

Publicatiedatum: