Mededirecteur Twan Schraven van creatieve fabrikant MONDiART:

"Er zit geen rem op onze bedrijfsactiviteiten, we gaan dan ook vol gas door"

Het is even schrikken als je de showroom van MONDiART binnenstapt: de ruimte is zo goed als leeg. Wat is hier aan de hand? Mededirecteur Twan Schraven van de creatieve fabrikant uit Eindhoven ziet de verbazing en stelt zijn bezoek gerust. "Zo eens in de zoveel tijd verkopen we de hele boel aan een buitenlands bedrijf. Dan kunnen we de ruimte weer opnieuw invullen en inrichten met tal van nieuwe items. Want dat is belangrijk, zeker nu steeds meer beurzen worden afgelast. Het is voor ons bedrijf zaak dat klanten de producten kunnen zien en voelen. En dat ze iets nieuws te zien hebben. Daarom gooien we een paar keer per jaar de hele boel om."

Mededirecteur Twan Schraven, poserend bij The myth of Tulips.

Het is 35 jaar geleden dat de schoonvader van Twan met MONDiART begon. Als mededirecteur runt hij samen met zijn echtgenote Cole Brekoo (dochter van de oprichter) het productiebedrijf. De Eindhovense vestiging is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met o.a. een showroom en productieruimte van elk 1500 m2. De kracht van MONDiART is dat ze op bestelling produceert wat de klant maar wilt.

Niet standaard
Een stijlvolle wanddecoratie? Een kleurrijk schilderij? Een niet-alledaags vloerkleed? Een opvallend kussen? MONDiART heeft het allemaal in huis. Op bestelling van de retailer, interieurarchitect, hotelier etc. wordt het gemaakt. Want de fabrikant uit de lichtstad gaat niet voor standaard, vrijwel alles wordt in eigen huis geproduceerd. "We zijn steeds op zoek naar nieuwe dingen", zegt Twan. "Daarmee blijven we dicht bij onszelf. Telkens bedenken we wat anders. Zoals dit 'schilderij'; een wanddeco van fluweel, dat ook een akoestische functie heeft. Mooi toch?"
Textiel is een nieuw onderdeel. De kunst die op textiel, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, wordt gedrukt met bio-afbreekbare inkt krijgt een extra 3D-effect dankzij de geborduurde accenten. De Velvet Art-kunstwerken verbeteren niet alleen de akoestiek in een ruimte, het is ook aaibare kunst.

Borduurmachines
MONDiART is onlangs uitgebreid met twee professionele borduurmachines. In de eigen borduurstudio, die er dankzij de diverse garenklossen artistiek uitziet, worden kunstwerken voorzien van prachtige details. Passend bij de duurzame gedachte van het bedrijf, zijn ook de borduurgaren gerecycled. Met deze techniek in eigen huis krijgen de MONDiART kunstwerken een unieke touch. 

Beurzen
Het afgelopen jaar was op zich goed voor groothandel producent MONDiART, maar de directie had gehoopt op iets meer. "Beurzen zijn voor onze tak van sport heel belangrijk. Doordat er de nodige zijn afgelast, hebben we minder nieuwe klanten kunnen ontmoeten. Dat werkt door, want potentiele relaties moeten onze producten in het echt zien. Op een plaatje is het toch anders. Daarom wordt het spannend of een beurs als Maison&Objet in Parijs wel doorgaat. Heel jammer is dat IMM in Keulen is geannuleerd. Het zijn voor ons twee heel belangrijke beurzen", geeft Twan aan, die vanwege covid-19 ook niet als exposant naar de beurs Miami Beach - Art Basel kon. "We hadden er graag naar toe gewild, maar willen geen risico lopen. Daarnaast komen er ook veel minder bezoekers op af", legt hij uit.

Zelfstandige ondernemer
De klanten van MONDiART zijn retailers, retailketens en de grotere meubelwinkels. De tweede tak bestaat uit vakantieparken en hotels. "Die wordt steeds belangrijk. Op dat gebied timmeren we behoorlijk aan de weg. Daarnaast werken we zoals bekend samen met BNS Crisp, dé beroepsvereniging voor de Nederlandse stylist in de interieur-, vastgoed- en groenstyling. Maar we leveren ook aan de zelfstandige ondernemer die geen onderdeel is van een grote keten. Elke branche gerelateerde wederverkoper is welkom", benadrukt Twan.Interieurarchitecten
De komende maanden richt het enthousiaste team van MONDiART zich op meerdere nieuwe projecten, collecties en samenwerkingen met kunstenaars en bekende interieurarchitecten. Met een duidelijke toekomstvisie en Brabantse roots onderscheidt MONDiART zich meer dan ooit in de Home & Living sector. "2022 wordt weer een mooi jaar. Dat we opnieuw minder beurzen zullen draaien, is voor ons geen reden om een stapje terug te dien. Integendeel! Er zit geen rem op onze bedrijfsactiviteiten, we gaan vol gas door. Blijven reuring maken met onze nieuwigheden en zoeken naar nieuwe materialen. De interieurbranche is nog behoorlijk ouderwets, maar dat gaat voor ons bedrijf niet op", besluit Twan.

Meer informatie:
MONDiART
Steenoven 32
5626 DK Eindhoven 
+31 (0)40 262 7440
sales@mondiart.com 
www.mondiart.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven