Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Occhio creëert magische kerst door juiste licht'

De betovering van Kerstmis, een magische tijd, een tijd van vreugde, van samenzijn in kleine en grote gezelschappen, van genieten en bijzondere momenten. De kersttijd is ook een periode om de donkere tijd van het jaar te vieren, wanneer gezelligheid en sfeer op hun hoogtepunt zijn. Als het buiten koud en donker is, hebben we binnenshuis des te meer behoefte aan mooi licht om ons lekker en behaaglijk te voelen. Met licht kunnen we stemmingen creëren - het perfecte instrument voor een magische kerst.Doelgericht gebruik van licht 
Er is maar weinig nodig om sfeer te creëren. Een belangrijke basisregel om daarbij te onthouden: het oog volgt het licht. Als een sterke centrale lichtbron wordt gebruikt, wordt de hele kamer fel verlicht en gaat de sfeer verloren. Het is nooit een kwestie van zoveel mogelijk licht gebruiken, maar van hoe het wordt gebruikt. Het beste licht in huis ontstaat dan ook met het juiste samenspel van licht en donker.

Voor een feestelijke sfeer mag het licht gedimd worden en zorgt kaarslicht voor de rest. Om de tafel feestelijk te verlichten is direct, gedimd licht geschikt, zo ontstaat boven de tafel een gezellige lichtkoepel. De rest van de kamer moet in gedimd licht baden. Voor een gezellige sfeer kunnen favoriete plekken in de kamer worden belicht met indirecte accenten van buitenaf, bijvoorbeeld kaarsen of lantaarns op de vensterbank.

De Occhio-lampen Mito sospeso en Mito volo zijn geschikt voor een feestelijke en gezellige aankleding van de feesttafel. Beide zijn onder andere verkrijgbaar in de exclusieve oppervlakken brons, roségoud en matgoud.Licht wil veranderlijk zijn
Licht moet veranderlijk zijn, zich aanpassen aan de behoeften van mensen, hun stemming, het verloop van een avond. Mensen komen samen, laten de hectische voorbereidingen achter zich. Naarmate het uur vordert en de rust intreedt, wil het licht zich meer en meer aanpassen en kan het steeds verder worden gedimd.

Ook de kleurtemperatuur heeft een groot effect op de behaaglijkheid. De Scandinavische landen laten ons zien hoe het moet: zij maken de lange koude dagen zoeter met zeer warm licht, vergelijkbaar met de warmte van kaarslicht.

De verschillende lichtstemmingen kunnen in de loop van de avond als bij toverslag worden ingesteld met een gebaar, via de Occhio air-app of de Occhio air-controller - de unieke 'joy of use' van Occhio.

Meer informatie:
Occhio
www.occhio.de

Publicatiedatum: