Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Influencers lachen, consumenten klagen steen en been'

Deel 2: Kritieken Emma Matrassen niet mals

Als we social media mogen geloven, zijn influencers hartstikke blij met de producten van Emma Matrassen. Met een grote glimlach gaan ze een fijne nacht tegemoet, maar dit staat in schril contrast met de werkelijkheid: het internet staat namelijk vol klachten van échte consumenten. Dat meldt consumentenplatform Radar AVROTROS. Wonen360 berichtte er woensdag (8 december) over. Het artikel is tot heden duizenden keren gelezen, waardoor de conclusie gerechtvaardigd lijkt dat het onderwerp leeft bij onze lezers.

Radar heeft het artikel ook op Facebook geplaatst. Dat lokte honderden reacties uit. We plukken er een aantal uit:

- 'Gewoon bij een goede beddenspecialist een of meerdere matrassen uitproberen, neem er de tijd voor. Ik zweer bij Auping', schrijft Tineke Den Boer-Taheij.

- 'Ik snap op überhaupt niet dat iemand een matras koopt via internet waardoor je niet kan proefliggen. Maar dat is natuurlijk mijn mening', meldt Yolande Elkerbout - van Dijk.

- Renate Kroezen heeft sinds een maand een Emma. 'Mijn matras wordt gelukkig na 4 weken wachten en tig telefoontjes woensdag eindelijk retour gehaald en nu waarschijnlijk nog heel lang wachten op mijn geld. Reden van retourneren: rugklachten door dit matras.'

- Ene Mariska schrijft: 'Ik ga ook niet uit van influencers. Die worden betaald als ze dingen aanprijzen. Ik ga liever naar een winkel om even te liggen op een matras voordat ik het koop. Gewoon oldschool.'

Tevreden klanten
Ook zijn er tevreden klanten, zoals Pascal Nieuwenhuyze: 'Gewoon een goed matras hoor! Heb ook Matt Sleeps getest maar eindelijk voor die van Emma gekozen'.

- Amani El Omari: 'Zeer tevreden, ik slaap eindelijk een hele nacht door'.

- Nienke Pothoven: 'En toch moet ik zeggen… ik heb er enorm lang op moeten wachten…. Maar het was het wachten meer dan waard!!!'

Leo Pluim is niet positief: 'Ik wacht al 9 maanden op mijn geld retour. Oplichters zijn het.'

Lees hier alle reacties.

Consumentenbond
De Consumentenbond heeft de Emma O2 (Hard) als beste getest. De EmmaHybrid staat op twee. Vanwege de vele klachten over de matrassen van Emma (van levering tot erop slapen) had de redactie van Wonen360 zo'n twee weken geleden de bond om een reactie gevraagd. Helaas tot heden niets ontvangen.

Wellicht goed om ook te melden is dat matrassencheck.nl (is deze site objectief?) lovend is over de Emma Hybrid. 'Of het de moeite waard is om deze te kopen? Ons antwoord is simpel: absoluut! Onze proefslapers waren erg enthousiast over het nieuwe matras van Emma. De stevigheid, het comfort en de aankoopvoorwaarden spreken allemaal voor zich.
Houd er rekening mee dat dit matras vooral voor rug- en buikslapers geschikt is. Zijslapers kunnen beter een zachter matras kiezen, zoals de Hypnia Welzijn Supreme. Mocht je toch liever het Emma Hybrid matras uitproberen, dan kun je altijd gebruik maken van de 100 nachten proefslapen garantie", is hier te lezen.

Op Facebook is een groep actief onder de naam Gedupeerden Emma matras / Beter Bed. De kritieken die hier geuit worden zijn niet mals.

Reageren? leo@wonen360.nl