Ondernemer Dick van Boxtel gaat vol vertrouwen nieuwe jaar tegemoet

BD Line binnenzonwering rolt 2022 in met nieuwe commercieel manager en collecties

BD Line binnenzonwering BV ontwikkelt zich in rap tempo. Het bedrijf uit Kaatsheuvel heeft het managementteam versterkt in de persoon van Edwin van Bon (47). Drie dagen per week gaat hij op klantenbezoek in Midden-Nederland, de overige twee dagen ondersteunt hij de directie. Die bestaat uit het ondernemersechtpaar Dick en Chantal van Boxtel. Zo zet het bedrijf, dat binnenzonwering op maat levert aan circa 400 woninginrichters door heel Nederland en in de grensstreek van België, een volgende stap in de verdere professionalisering van de onderneming. BD Line timmert dan ook flink aan de weg. In het komende jaar wordt het assortiment behoorlijk uitgebreid.


Commercieel manager Edwin van Bon (links) met Dick van Boxtel. In de Loft Wood collectie zit Splash, geschikt voor natte ruimtes (foto rechts). 

Edwin van Bon is met ingang van 1 december jl. aan de slag gegaan bij BD Line. Edwin verdiende zijn sporen bij bedrijven als Keter en Elho. Met een frisse blik gaat hij als commercieel manager een bijdrage leveren aan de verdere groei van BD Line. Op het gebied van verkoop, marketing en business development neemt hij een brok ervaring mee die diepgang in het verkoopproces moet gaan brengen en dat naar een hoger plan moet tillen. "Het mooie van BD Line is dat ze de complete supply chain in eigen hand hebben: van productie tot service.

Relaties
De komende periode gaat Edwin relaties en prospects bezoeken in Midden-Nederland. "Dan krijgt dat rayon ook weer de aandacht die het verdient", zegt directeur Dick van Boxtel. "In dit gebied staan er verder nog wat witte plekken op de kaart, daar gaat Edwin ook zijn pijlen op richten. Niet alleen onze bewezen succesvolle binnenzonwering concepten, ook alle nieuwe producten zullen besproken worden. Want er komt de komende periode behoorlijk wat bij", geeft Dick aan.

Op de laatste Interieur Collectie Dagen (InCoDa) toonde Dick van Boxtel de nieuwe collectie Supreme Wood 90 mm.

Uitbreiding houten jaloezieën
De grote houtcollectie van BD Line wordt verder uitgebreid. Nieuwkomers zijn de collecties Loft Wood en Supreme Wood. Bezoekers van de vakbeurs InCoDa reageerden zeer enthousiast op beide producten, die daar voor het eerst gepresenteerd werden. Loft Wood is een 50mm jaloezie lijn die  vervaardigd wordt van de lichte houtsoort Paulownia hout en daardoor tot wel 4 meter breed geproduceerd kan worden. Daarnaast zit er in de Loft Wood collectie één  staal (Splash) die geschikt is voor natte ruimtes", zegt Dick, terwijl hij een staal pakt en deze met water besproeid. "Waar ruikt dit naar? Je waant je meteen in een sauna. Dit is de aangename geur die de Splash kan afgeven wanneer deze vochtig wordt”. Supreme Wood is een nieuwe serie waar de aandacht van de stalenwaaier volledig gefocust is op een lamelbreedte van 90mm. Supreme Wood is ook verkrijgbaar als 50 en 70mm. Begin volgend jaar gaan beide collecties de markt in. Deze ruime keuze in verschillende kwaliteiten maakt de houtcollectie interessant voor een hele brede doelgroep en zorgt er voor dat BD Line intussen één van de grootste leveranciers van houten jaloezieën gaat worden.

Loft Wood box.

MAGNA Frame®
In de afgelopen periode heeft BD Line bepaald niet stil gezeten. Naast Grip-Fix®, een topproduct binnen de collectie wat door middel van plakstrips op het raam kan worden bevestigd, komt BD Line met een magneetframe. De collectie wordt uitbracht onder de naam MAGNA Frame® en omvat een ruime keuze plissé- en honingraatstoffen en aluminium jaloezieën. De profielen van MAGNA Frame® zijn structuur gelakt. De hoeken worden met 1000 kg in elkaar geperst voor een exra stevige fixatie. Kortom, een zeer degelijk product wat ideaal toepasbaar is op aluminium en kunststof ramen.

Groei
BD Line is nog steeds aan het groeien. Door aanpassingen binnen het pand wordt de productie en expeditie efficiënter ingericht. Tevens worden er meer werkplekken voor het personeel gecreëerd. Hierdoor wordt de capaciteit flink uitgebreid. Om het serviceniveau naar een nog hoger plan te tillen zal er in 2022  een permanente trainingsruimte voor onze dealers en personeel worden ingericht.

MAGNA frame met Honingraat plissé.

Service
BD Line, dat bijna 30 jaar bestaat, is bekend om de korte communicatielijnen, aandacht voor service en het eigen vervoer; drie bussen rijden inmiddels wekelijks een vaste route. "Dat we zelf beleveren, is een groot pluspunt. We kunnen niet alleen snel leveren, maar je blijft ook flexibel. Transportschades naar de dealer sluiten we daarmee volledig uit. Het extra contactmoment met iemand van ons bedrijf is zeker een pre. Dit spreekt elke dealer aan", weet Dick.


Drie bussen rijden wekelijks een vaste route.

Grondstoftekorten
“We hebben een bewogen jaar achter de rug. Een jaar ook met turbulente tijden op de grondstoffenmarkt en helaas nadelig consequenties voor de prijzen en levertijden. Het bedrijf heeft gelukkig niet zo veel hinder ondervonden van de huidige grondstoftekorten. "We hebben vaak een alternatief of uitwijkmogelijkheid. Door een efficiënt inkoopproces kunnen wij de levertijden tot een minimum beperken en houden we alles redelijk onder controle. Door de toenemende vraag naar onze producten hebben we gelukkig weer een mooie plus mogen realiseren. Daar werken we hard voor samen met ons hele team en in deze onzekere tijden kunnen we daar alleen maar dankbaar voor zijn”, zegt Dick.

"Hoe ik 2022 zie?", herhaalt Dick de hem gestelde vraag. "Dat is moeilijk in te schatten. Maar als de coronaperikelen voort blijven duren en mensen niet op vakantie kunnen, dan wordt volgend jaar waarschijnlijk opnieuw een goed jaar voor onze branche. Of de omzetgroei van dezelfde grootte blijft, durf ik niet te zeggen, maar als we de verkopen in aantallen gelijk mogen houden aan die van 2021, dan mogen we tevreden zijn."

Meer informatie:
BD Line binnenzonwering B.V.
Portugalstraat 1
5171 PG Kaatsheuvel
+31 (0)416 283360
www.bdline.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven