Trapliftmarktleider maakt stijlvolle trapliften

Koninklijke Otolift Trapliften is de marktleider van de Nederlandse trapliftenbranche. Er zijn 3 Otolift trapliftmodellen, zo is er een passende lift voor vrijwel elk type trap. De trapliften hebben verschillende keuzemogelijkheden waardoor ze goed bij de omgeving aansluiten. Denk aan de kleuropties voor de zitting en de verschillende start- en stopmogelijkheden van de rail. Een traplift bij Otolift kopen, betekent stijlvol en veilig thuis kunnen blijven wonen.

Het nieuwste model van Otolift is de Modul-Air. De stoel is qua ontwerp gebaseerd op zijn voorloper de ‘Otolift One’. Een ontwerpbureau heeft die stoel speciaal voor Otolift ontworpen. Dat bleef niet onopgemerkt, want het ontwerp won de prestigieuze Red Dot Design Award. De stoel is veel subtieler en moderner vormgegeven dan de stoel van de oude trapliften. De oude versies waren vierkanter, groter en hadden een donkere kleur. De basiskleur van deze stoel is crème wit, in combinatie met de rondere vormen, heeft deze stoel een moderne uitstraling gekregen.

Stoelbekleding: 3 materialen en 10 kleuren
Daarnaast kunnen klanten bij Otolift kiezen uit een brede collectie voor de stoelbekleding. Er is keuze uit 3 verschillende materialen en 10 verschillende kleuren. De vele keuzemogelijkheden zorgen ervoor dat er altijd een combinatie is die past bij het interieur. Een textiele bekleding in crèmekleur geeft de traplift een onopvallende uitstraling. Terwijl een nachtblauwe kunstlederen zitting er juist een eyecatcher van maakt. Klanten kunnen zelf een traplift samenstellen die past bij hun huis en stijl.

Een subtiele trapliftrail
Een ander zichtbaar onderdeel van de traplift is de rail. Ook deze beïnvloedt het uiterlijk van de lift. Zo heeft de Modul-Air een heel bijzondere rail. Deze is nog subtieler vormgegeven dan die van de andere modellen. Met een doorsnede van slechts 6 centimeter is deze rail gemiddeld 2 centimeter smaller dan de meeste enkele rails. Het is de dunste enkele rail ter wereld.

Daarbij kan deze rail zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde worden geplaatst. De binnenzijde van de trap is waar de traptreden het smalste zijn. De brede kant van de treden noemen we de buitenzijde. In beide gevallen volgt de rail de vorm van de trap. Hierdoor neemt de traplift zo min mogelijk ruimte in én ziet er mooier uit.

Deze rail heeft meerdere start- en stopmogelijkheden. Deze keuze heeft zowel een praktische als esthetische kant. Het starten op de eerste trede zorgt er bijvoorbeeld voor dat de stoel minder ruimte in de gang inneemt, zo is de lift minder aanwezig. En als er op de overloop genoeg ruimte is, kan de rail ook doorlopen in een parkeerbocht naast de trap. Op die manier valt de trapliftstoel helemaal niet op. Dit is een stijlvolle oplossing voor wanneer traplopen niet meer zo makkelijk is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven