Eigenaar Lonneke van der Weyden compleet verrast

Ovum in de allernieuwste Lekker500

Ovum, het restaurant van Nidum, staat vermeld in de onafhankelijke restaurantgids Lekker500. Nidum, Latijn voor ‘nest’, is een ontmoetingsplek waar het draait om beleving, inspiratie en waar het voelt als een warm nest. Ovum betekent in het Latijn ‘ei’ en biedt op een monumentale locatie, het Arsenaal in Grave, een moment van rust en reflectie na het opdoen van nieuwe ideeën."We zijn enorm trots dat we dit hebben mogen bereiken, nadat we minder dan vier maanden geleden onze deuren openden. We hopen dat we snel weer ’s avonds open mogen, zodat we meer gasten mogen voorzien van onze culinaire beleving. Tot die tijd is iedereen van harte welkom voor een heerlijke lunch of een borrel", laat Ovum weten. Aard Keijser, eigenaar van Keijser&Co en Nidum, voegt hier aan toe: "Best wel trots, na 3 maanden open te zijn. Top team."

Compleet verrast
Eigenaar Lonneke van der Weyden, partner van Aard, had het niet verwacht en was erg verrast toen dagblad De Gelderlander om een reactie vroeg. "Wat?! Staan we in de Lekker? Dat wisten we helemaal niet!"

Aanvankelijk was het helemaal niet de bedoeling dat Van der Weyden en haar partner Aard Keijser zelf het restaurant zouden gaan exploiteren. Er was al een horecaman voor gevonden maar die trok zich terug bij het begin van de coronacrisis. "Hij durfde het niet aan. We zaten met de handen in het haar. Begin 2020 had ik een interview gelezen met Sebastiaan Follong uit Wijchen, die het NK voor jonge koks onder de 25 had gewonnen. Die ging ik volgen op Instagram, las dat hij bij sterrenrestaurants Monarh en De Leest had gewerkt", vertelt Lonneke in een interview met De Gelderlander.

Meer informatie:
Nidum
Sint Elisabethstraat 35
5361 HJ Grave
info@nidum.nl
www.nidum.nl

Ovum Restaurant
www.ovumrestaurant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven