Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrit van het Oever van Cerriva:

"Met onze keramische wand- en vloerafwerkingen verbinden we mens, functie en ruimte"

Cerriva specialiseert zich in het adviseren en verkopen van keramische wand- en vloerafwerkingen. Het bedrijf zit aardig in de lift en werkt momenteel al meer dan 20 jaar samen met zakelijke opdrachtgevers. Volgens eigenaar Gerrit van het Oever worden middels hun tegels mens, functie en ruimte verbonden: Tiles That Connect!


Eigenaar Gerrit van het Oever met rechts het Ceramic Design Centre.

De bezoekers konden er tijdens de Design District niet zomaar omheen; de twee groots opgezette stands van Cerriva. Volgens Gerrit werd in de ene stand de ‘fysieke beeldbank’ gepresenteerd en was de andere stand volledig ingericht met nieuwe items van VIVA, waaronder de series Heritage, Metallica en Narciso. “Vele bezoekers hebben zich laten inspireren door de gepresenteerde noviteiten binnen onze collectie, waaronder onze eigen Home Collectie en nieuwe items van Aparici, Apavisa, Ergon, Provenza, Sant’Agostino, Bardelli, Appiani, Vogue, Cotto d’Este, Blustyle en Pecchioli.”


Aftermovie van Design District 2021, waar Cerriva ook aan deelnam.

Zolderkamer
Het verhaal van Cerriva begint ongeveer 23 jaar geleden, toen Gerrit op een zolderkamer begon als agent voor diverse Italiaanse en Spaanse tegelfabrikanten. Dit is uiteindelijk uitgelopen tot een succesvol bedrijf met 20 mensen in dienst, die sinds 2006 de B2B-markt heeft betreden en ondertussen al tientallen jaren met zakelijke opdrachtgevers samenwerkt. Denk hierbij aan (groot-)handelaren, architecten en speciaalzaken. Sinds een jaar heeft Cerriva ook haar eigen collectie tegels op de markt gebracht en staan er nieuwe series te wachten om gelanceerd te gaan worden.

''Onze naam is een samenvoeging van de Italiaanse woorden ‘ceramica’ (keramiek) en ‘riva’ (oever), of wel ‘Tegels van het Oever,'' legt Gerrit van het Oever de naam van zijn bedrijf uit in de prachtig ingerichte showroom te Oldenzaal. ''Vanuit onze Ceramic Design Centre bedienen we heel wat zakelijke partners en brengen we een evenwicht tussen mens, functie en ruimte door keramische wand- en vloertegels te leveren. Met onze showroom in Oldenzaal inspireren we met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van keramische tegels, platen en glas mozaïek. ''Momenteel zien we dat marmer erg trendy is bijvoorbeeld. Dit zie je ook terug in onze home collection.''

Onderscheidend
"Wat ons onderscheidend maakt ten opzichte van anderen?'', herhaalt Gerrit de hem gestelde vraag. ''Het klinkt cliché, maar service is voor ons wel erg belangrijk. Wanneer een klant ons een vraag mailt, kan hij binnen enkele uren al reactie terug verwachten. 
Daarnaast denken wij graag mee met de opdrachtgevers. We hebben meerdere mensen binnen het bedrijf werken, die met de klant meedenken met het ontwerp. Daar is onze digitale beeldbank ook een goed hulpmiddel bij. Hierdoor kunnen onze producten in het ontwerp geïmplementeerd worden. Ook kan gefilterd worden in elke gewenste style. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld architecten altijd met hun klanten naar ons Ceramic Design Centre komen om de 'fysieke beeldbank' te komen bekijken. Ook sturen we stalen naar de klant op in een nette verpakking. Kortom, wij denken graag mee!"

Zelfs voor transport hoeft de klant niet te zorgen. ''Hierin ontzorgen we helemaal onze klantenkring; wij regelen het transport, van ons magazijn tot aan de deur van de consument. Onze klant hoeft enkel de order door te geven, de rest wordt door ons afgehandeld.''


De nieuwste innovatie; klikkeramiek.

Innovatie
Onlangs presenteerde Cerriva de allernieuwste innovatie op het gebied van keramische tegels, namelijk de klikkeramiek: de nieuwe oplossing voor binnen en buiten. ''Perfect voor het snel leggen van een keramische vloer. Dankzij het praktische kliksysteem kun je de tegels eenvoudig en snel monteren en demonteren. En dat helemaal zonder resten en toevoeging van lijm!'', besluit Gerrit.

Meer informatie:
Cerriva
Textielstraat 6
7575 CA Oldenzaal
[email protected] 
www.cerriva.com 
+31 (0)85 773 76 33