Bolon deelt haar Belofte voor 2028

Meer dan 70 jaar geleden waren woorden als recycling, duurzaamheid en klimaatvoetafdruk nog lang geen gemeengoed in de algemene woordenschat - toch staan ze aan de basis van het oorspronkelijke bedrijfsidee van Bolon, dat wereldwijd vloeren en ruimtes combineert. In de geest van deze gedachte deelt het bedrijf haar Belofte.Bolon geeft aan altijd haar eigen weg gegaan te zijn. Niet alleen met betrekking tot wat we verkochten, maar ook met betrekking tot de manier waarop we produceerden wat we verkochten. Het bedrijf is ontstaan uit het baanbrekende idee om vinyl- en textielresten te recyclen tot geweven kleden. Het resultaat was een duurzaam en mooi product dat al snel een succes bleek in Zweden. Dat heeft de basis gelegd voor het huidige Bolon. De onderneming die nog altijd wordt geleid in dezelfde geest en met dezelfde toewijding als bij zijn oprichting.

“Onze reis op weg naar duurzaamheid is al meer dan 70 jaar oud. Maar nu we voor enkele van onze grootste uitdagingen staan, weten we door onze jarenlange ervaring dat innovatie nog steeds een zeer hernieuwbare grondstof is", Marie Eklund, CEO van Bolon.


COO Annica Eklund en CEO Marie Eklund.

Belofte
Bij Bolon zijn ze er altijd trots op geweest om dingen op hun eigen unieke manier te doen. "Elke generatie van het bedrijf heeft haar stempel gedrukt op onze geschiedenis, zodat we met trots kunnen terugkijken op decennia van ontwikkeling en duurzame innovatie. Er liggen nu enkele grote uitdagingen voor ons en Bolon moet, net als talloze andere bedrijven in talloze branches, meer doen om de klimaatcrisis aan te pakken."

Daarom heeft Bolon nieuwe en gedurfde klimaat- en circulariteitsdoelen opgesteld die zij de ‘Belofte’ noemen. "Het is duidelijk welke doelen we willen bereiken en hoe we dat willen doen", vertelt Eklund. "Net als het tijdsbestek waarbinnen dit moet gebeuren. Het is onze oprechte belofte dat het progressieve, verantwoorde pad dat we hebben uitgestippeld, ons in 2028 dichter bij nul-impact op het klimaat zal brengen dan de voorwaarden die zijn uiteengezet in de 2015 VN-conferentie van Parijs."Het zal niet gemakkelijk worden zegt Eklund. "Ongetwijfeld zal het nakomen van onze Belofte ons op de proef stellen op een manier die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Tegelijkertijd ben ik optimistisch dat we onze doelen zullen bereiken, gedreven door de innovatieve geest, vaardigheid en pure positiviteit die Bolon kenmerken sinds onze oprichting in 1949."

Meer informatie:
Bolon
Amsteldijk 43H
1074 HV Amsterdam
+31 6 38314254
benelux@bolon.com
www.bolon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven