Gemotoriseerde design gordijnrail met LED bekroond met award

Forest Group: ''Wij willen als specialist voorop blijven met de innovaties binnen onze branche''

Forest Group is producent en wereldwijd leverancier van gordijnrailsystemen. Dankzij bijna 30 jaar innovatie en ondernemerschap biedt het Nederlands bedrijf voor allerlei raamdecoratie dé perfecte oplossing. Op Incoda, dat afgelopen september plaatsvond, werd de allernieuwste innovatie gepresenteerd. Deze gemotoriseerde design gordijnrail met geïntegreerde LED verlichting werd zelfs bekroond met een Red Dot Award. 


Rechts Vincent van Osch, Sales Manager Nederland.

Zo’n 30 jaar geleden begon eigenaar Henk Bosgoed met de productie van een uniek buigbaar aluminium gordijnrailsysteem, beter bekend als het KS® systeem. In de jaren negentig groeide Forest uit tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf in gordijnrailsystemen waar ze vandaag de dag nog steeds bekend om staan.

Vakmanschap
''Wat onze rails zo uniek maakt?'' herhaalt Sales Manager Nederland, Vincent van Osch, hem de gestelde vraag in de showroom te Deventer. ''Een gordijnrailsysteem van Forest is het resultaat van vakmanschap en passie voor innovatie in combinatie met het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen. Onze vakmensen leggen hun hart en ziel in het ontwikkelen en vervaardigen van gordijnrailsystemen. Met ambachtelijk handwerk en oog voor detail worden railsystemen, indien gewenst, compleet op maat gemaakt voor de klant. Het leveren van topkwaliteit is prioriteit.''

Trends
''Wereldwijd zijn wij continue op zoek naar trends in de markt,'' vertelt Vincent. ''Onze afdeling Research en Development, die bestaat uit 5 fulltimers, werkt dagelijks aan nieuwe ontwikkelingen en technische innovaties. Van slimme raamdecoratie oplossingen tot een geavanceerd gemotoriseerd systeem, waar tien jaar garantie op zit! We kunnen dan ook met trots zeggen dat ons Shuttle® systeem, ‘100% made and developed by Forest’ is.''

De gemotoriseerde systemen zijn een specialisatie bij Forest. ''Wij geven trainingen en verzorgen ondersteunende video's voor onze dealerklanten. Ontzorgen en een goede service staan hoog in het vaandel.'' 

Wereldwijd
Hotels over de gehele wereld waarderen de kwaliteit en servicegraad van Forest Group. Niet voor niets zijn iconische hotels zoals het Palazzo, het Venezian, beide in Las Vegas en Atlantis The Palm, het megahotel op het palmeiland in Dubai, voorzien van kilometers rails van Forest Group. “Maar ook in Nederland hangen onze gordijnrails in hotels. Zo hebben we diverse Van Der Valk hotels voorzien. In méér dan 100 landen worden onze producten voorgeschreven en toegepast door architecten, woninginrichters, designers en stylisten.''

Forest Group is een onderdeel van de Bosgoed Holding B.V. Onder deze holding valt ook het bedrijf Unifloor. Het zusterbedrijf Unifloor voorziet grossiers, projectinrichters en detaillisten van ondervloeroplossingen, zowel nationaal als internationaal.


De gemotoriseerde design gordijnrail met LED verlichting.

Red Dot Award
Op de laatste editie van Incoda werd de gemotoriseerde design gordijnrail met geïntegreerde verlichting gepresenteerd. Deze DS-XL® LED designrail is dit jaar ook nog eens bekroond met de Red Dot award. ''Dit is uiteraard een hele bekroning op ons werk,'' vertelt Vincent. 

De gemotoriseerde design gordijnrail met LED verlichting is elegant en stijlvol en kan zowel met de Forest Connect App als met een afstandsbediening of wandschakelaar bediend worden. De designrail is er in twee kleuren; wit en antraciet. De rail kan zowel uitgevoerd worden met een standaard plooi als met een waveplooi. Naast de gemotoriseerde versie is het natuurlijk ook nog gewoon mogelijk om voor handbediening te kiezen.

Doorontwikkelen
''Waar de Forest Group over tien jaar staat? Wij willen als specialist voorop blijven met de innovaties binnen onze branche. Dat betekent dat we gordijnrail oplossingen blijven ontwikkelen. Daarbij ligt de focus op smart home/domotica , want deze producten maken een enorme ontwikkeling door de laatste tijd. Kwaliteit en service blijft daarbij altijd voorop staan.,'' besluit Vincent. 

Meer informatie:
Forest Group
Teugseweg 42 
7418 AM Deventer
info@forestgroup.com
www.forestgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven