Deventer kent Gulden Adelaar toe aan Auping

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor het jaar 2022 de Gulden Adelaar toe te kennen aan Koninklijke Auping. De geschiedenis van het familiebedrijf Auping gaat terug tot 1888, toen grondlegger Johannes Auping de eerste bedden smeedde voor het St. Geertruiden Gasthuis in Deventer. Sindsdien draagt Auping zorg voor de nachtrust van miljoenen. Auping is vergroeid met Deventer en haar economie en al ruim een eeuw een van de belangrijkste werkgevers in de stad. De Deventer Gulden Adelaar wordt toegekend aan een persoon of bedrijf die in het voorgaande jaar de beste culturele prestatie heeft verricht op het gebied van de beeldende kunsten, literatuur, muziek, toneel of wetenschap. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro, een vergulde penning en een oorkonde. Eerdere winnaars van de Gulden Adelaar zijn onder anderen musicus Klaas Stok en schrijver Özcan Akyol.

De gemeente zegt trots te zijn op Auping. "Auping is de Gulden Adelaar waardig vanwege zijn langjarig belang voor en commitment aan de stad Deventer, haar voortdurende innovatieve vermogen en omdat het bedrijf een pionier is in transformatie naar circulaire bedrijfsvoering. Deventer mag trots zijn op dit echte Deventer bedrijf." 

Volgend jaar krijgt de beddenfabrikant de prijs uitgereikt. De uitreiking van de Gulden Adelaar is elke twee jaar op 10 april, de dag dat Deventer in 1945 werd bevrijd van de Duitsers. 

Meer informatie:
Auping
www.auping.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven