Een nieuwe vloer in je hele huis?

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan kun je tegenwoordig alle kanten op. Je kunt, bijvoorbeeld, kiezen voor een parketvloer visgraat in je woonkamer en laminaat in de rest van het huis. Ja, zelfs in de badkamer, de keuken en het toilet kun je nu laminaat leggen! Voorheen, toen de ontwikkelingen nog niet zo ver waren, was laminaat in de natte ruimtes uitgesloten. Maar nu is er laminaat waterdicht voor in je badkamer, keuken en toilet. En zeg nu zelf: dat staat toch een stuk mooier dan het vinyl dat er eerder lag?

 
Een heel huis inrichten kost geld
En natuurlijk wil je dat geld zo goed mogelijk spenderen. Je wilt écht waar voor je geld hebben. Dat kan met een goede laminaat aanbieding. Je hebt dan een goede kwaliteit laminaat voor een lagere prijs. En dan ook nog inclusief plinten en ondervloer. Dat maakt een groot verschil in je beschikbare budget en zal er voor zorgen dat je de rest van je huis nog nét een stukje mooier kunt maken dan je in eerste instantie had gedacht.

Laminaat zelf leggen of toch laten doen?
Over het algemeen is het zelf leggen van laminaat goed te doen. Maar waar veel mensen zich op verkijken is dat het altijd meer werk is dan van te voren gedacht. Het gaat immers niet alleen om het laminaat, ook de ondervloer en de plinten moeten worden gelegd. Tegen de tijd dat je toe bent aan de plinten ben je er vaak wel even klaar mee. Het kan dus een heel goed idee zijn om het laminaat te laten leggen door de speciale legservice. Natuurlijk betaal je daar wel iets voor, maar het is absoluut de moeite waard. Je weet dan ook zeker dat je niet teveel laminaat overhoudt of toch laminaat te kort komt. De legservice komt namelijk ook inmeten! Zo krijg je de vloer waar je de komende jaren weer veel plezier van zult hebben.

Laminaat onderhoud is weinig werk, maar wel belangrijk
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie, nieuwe laminaatvloer, is het belangrijk dat je goed voor deze vloer zorgt. Om te beginnen kun je de regel instellen dat er niet met schoenen in huis wordt gelopen. Helemaal schoenen met zwarte zolen zijn uit den boze, deze kunnen namelijk voor moeilijk te verwijderen strepen zorgen. Zitten er toch zwarte strepen op je laminaat? Deze kun je verwijderen door er met een gum overheen te wrijven.

Iedere week of iedere paar dagen stofzuigen met een zachte borstel zorgt ervoor dat er geen stofwolken op het laminaat verschijnen. Iedere week even dweilen zorgt er dan weer voor dat je onzichtbaar vuil verwijdert. De ultieme tip: dweil met koud water met eventueel een speciaal reinigingsmiddel voor laminaat. Je vloer wordt dan sneller en streeploos schoon.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven