Zaak in Westfield Mall of the Netherlands verzegeld

Geschrokken reacties na inval interieurwinkel

Deze week is een aantal interieurwinkels in de regio Den Haag per direct gesloten, wegens verdenking van witwassen. Het betreft een kerstwinkel in Leidschendam en twee winkels in Den Haag die handelen onder de naam Soulsistah. De politie geeft aan dat er drie verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag, en een 30-jarige man uit het Limburgse Buggenum. De verdachten zitten vast en mogen alleen contact met hun advocaat hebben.


Foto: Soulsistah Interiors

De kerstwinkel van Soulsistah, in de Mall of the Netherlands, is volgens RetailTrends verzegeld. Op de gevel hangt een poster waarop staat dat de winkel gesloten is 'in verband met strafrechtelijk onderzoek naar ondermijning'.

Verder meldt de NOS dat er tien woningen en bedrijfspanden in Den Haag, Monster, Leidschendam en Buggenum doorzocht zijn. Tijdens de doorzoekingen
is onder andere beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen.

"Dit had ik totaal niet zien aankomen", vertelt omstander Bep aan Omroep West. "Zelf kwam ik er wel eens binnen, maar alleen om te kijken. Ze verkopen hele mooie spullen alleen waren ze wel erg duur. Toen ik hoorde dat de winkels zijn gesloten ben ik erg geschrokken. Het personeel is altijd erg aardig en daar heb ik mee te doen."


Ook twee andere dames, die liever anoniem blijven, staan de publieke regionale omroep te woord. "We zagen er nooit iemand binnen. Het viel ons op dat de winkel de laatste tijd erg vaak dicht was. Dat de winkels nu gesloten zijn is voor ons geen verrassing."

Bronnen: RetailTrends, NOS en Omroep West


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven