Zo woont modeontwerpster Petit: "Ik volg mijn intuïtie om kleuren en materialen te kiezen"

Alix Petit, de vrouw achter het Parijse modelabel Heimstone, bouwde samen met haar man een 19de-eeuwse boerderij op een steenworp afstand van Parijs om tot een moderne woning. Dagblad De Tijd sprak met Alix en nam een kijkje in haar landhuis.


De modeontwerpster tijdens de verbouwing. Foto instagram

De schuur werd omgetoverd tot een grote suite die doet denken aan een New Yorkse loft, met een zwevende badkamer en de slaapkamer van de meisjes ernaast. In de eetkamer met keuken staat een vijf meter lange betonnen tafel, een centraal eiland met binnenbarbecue, kookplaten en een inductiewok: deze ruimte is het hart van het huis, de plaats waar iedereen samenkomt. En tot slot is er de toren, bestemd voor de gasten: drie gastenkamers met elk een badkamer.

‘Ik deed het inrichten en ontwerpen op de manier waarop ik ook mijn collecties ontwerp", zegt ze tegen de redactie van het dagblad. "Ik wilde dat het huis heel vrouwelijk zou zijn, maar pikte hier en daar inspiratie uit de mannelijke garderobe. Je ziet hier tal van invloeden in elkaar vloeien, en het geheel weerspiegelt mijn persoonlijkheid, mijn eclectische smaak en onze liefde voor reizen. Ik weiger me te beperken tot één stijl: ik ben evenveel Kim Kardashian als Lady D."

Lees hier het complete artikel en bekijk de foto's. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven