Inmiddels is het allang geen droom meer om duurzame keukens te maken. Simon Rombouts zet met twee partners en hun bedrijf Chainable, keukens op de markt die oneindig te recyclen zijn. Hoe kan dat? Mooi is het als je dromen in de praktijk aanslaan en verder komen dan papier. In een interview met Brabants Dagblad vertelt hij over het succes van zijn onderneming.
Het team van Chainable, met v.l.n.r. Simon Rombouts (algemene zaken en duurzaamheid), Cees van Nispen (commerciële zaken) en Jordy van Osch (operationele zaken en productontwikkeling).
"Alles moet duurzaam, bedachten we. Dus onze keukens bestaan uit stalen klikframes. In allerlei maten en vormen. Dus in elke ruimte kun je het passend maken. Die frames van staal gaan oneindig lang mee. En daardoor gebruik je al meer dan de helft minder houten materialen voor het maken van een keuken dan normaal gesproken."
"In de branche worden jaarlijks een kleine 200.000 keukens vervangen omdat ze na ongeveer vijftien jaar helemaal op zijn. Dat is een jaarlijkse afvalberg van 40.000 ton die naar de verbrander gaat. Wij bieden corporaties aan dat ze onze nieuwe keuken huren of kopen. Maar wel met de garantie dat als de keukens hun einddatum hebben, wij het ‘afval’ terugnemen. Daar laten we splinternieuwe panelen van maken. Terwijl het stalen frame kan blijven staan. Hergebruik optima forma."
Lees hier het complete artikel.