Van Hoecke valt in de prijzen met ONTketen

In het kader van duurzaam ondernemen, stapte Van Hoecke, verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen, dit jaar in het ONTketen project. In dit project bundelen groene start-up Circular Matters en ontwerpplatform Livable de krachten voor een circulaire, bio gebaseerde toekomst. Intussen won dit project de Henry van de Velde award in de categorie Environment. 


Brent Neve en Giel Dedeurwaerder.

Als startup ontwikkelde Circular Matters een alternatief voor harde plastics en houtachtige platen, volledig vrij van fossiele en gemijnde grondstoffen. In plaats van traditionele aardolie maakt hun technologie gebruik van biogebaseerde nevenstromen uit Vlaamse bodem. Dit resulteerde in een circulair product dat een stuk minder CO2 en schadelijke stoffen uitstoot in hun producten en onze leefomgeving. 

Momenteel hebben drie productiebedrijven, waaronder Van Hoecke, een samenwerking met drie talentvolle ontwerpstudio’s, waaronder Brent Neve en Giel Dedeurwaerder. Via dit project wordt er actief gezocht naar nieuwe, innovatieve producten die gemaakt kunnen worden van dit nieuwe circulaire materiaal, bijvoorbeeld voor Orgalux. 

"In het verleden focusten we vooral op het groener maken van onze processen en afvalverwerking. Dit project is voor ons een manier om ook op productniveau mee naar oplossingen te zoeken en zo ons steentje bij te dragen", vertelt Tom, die verantwoordelijk is voor de marketing bij Van Hoecke.

Meer informatie:
Van Hoecke
www.vanhoecke.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven