Vescom brengt meubelstoffen van 100% gerecycled plastic afval op de markt

Bij Vescom wordt er voortdurend onderzoek naar nieuwe alternatieven en materialen gedaan- altijd met duurzaamheid in het achterhoofd. "Onze productontwikkeling wordt gestuurd door de behoeften van de markt, en het ontwerp en de oplossing moeten altijd met elkaar verweven zijn. Net zoals er niet één ontwerpoplossing is die voor iedereen geschikt is, is er ook niet één duurzaamheidsoplossing die iedereen past. Daarom vertellen verschillende producten een ander deel van ons groeiende milieubewuste verhaal. Wij bekijken alles vanuit een breder perspectief, van de materialen die we gebruiken tot onze productiemethoden - hoe kunnen die bijdragen aan een duurzamer milieu?""In ons proces om toekomstgerichte meubelstoffen te ontwikkelen, besloten we terug te gaan naar de basis: het garen zelf. Hoe moet dit nieuwe garen er uitzien? Hoe kunnen daarvoor bestaande middelen worden gebruikt? Door te werken met een nieuw type garen, dat is vervaardigd van gerecyclede PET-flessen uit lokale bronnen, hebben we vier kosteneffectieve milieuvriendelijke meubelstoffen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd voor de projectmarkt. Textiel waarin duurzaamheid, hoogwaardige kwaliteit en design worden gecombineerd."

Van PET-flessen tot stoffen
"Ons 100% gerecycled polyester FR garen, gemaakt van gebruikte PET-flessen, transformeert het probleem van plastic afval in een oplossing. Flessen worden lokaal verzameld voordat ze op type en kleur worden gescheiden en worden verwerkt en omgezet in vlokken.
Het polymeer wordt uiteindelijk geëxtrudeerd tot garen, dat vervolgens wordt getextureerd, geverfd en voorzien van permanente brandwerende eigenschappen. Het resulterende garen, dat voldoet aan de hoogste eisen voor de projectmarkt, wordt in de Duitse weverij van Vescom verwerkt tot zacht en mat textiel."Rijke en gevarieerde garenbank  
"Voor ons nieuwe gerecyclede garen was een nieuwe garenbank vereist. We ontwierpen een gevarieerde mix van kleuren - van subtiele neutralen tot felle kleuren en van warm geel tot koel blauw. Het kleuren van de garens vóór het weven geeft onze garen geverfde stoffen extra diepte en driedimensionaliteit."

Vier structuren, één familie
Zoals het gezegde luidt, het geheel is meer dan de som der delen. Vier kwaliteiten vormen samen de familie van garen geverfde gerecyclede meubelstoffen van Vescom - Wilson, een basisweefsel; Avon, een gemêleerd weefsel; Norfolk, een grid; en Harding, een twill-stof. Ze zijn ontworpen om samen te combineren en doen de fundamentele weeftechnieken eer aan. Deze zuiverheid en eenvoud, alsmede het richtingloze karakter van de meeste structuren, zorgt ervoor dat ze gemakkelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd en geïntegreerd in interieurs.

Meer informatie:
Vescom
www.vescom.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven