Top 100 geselecteerd door de Kamer van Koophandel

Dit zijn de meest innovatieve bedrijven actief in de interieur- en woonbranche

De Kamer van Koophandel maakte 23 november een top 100 bekend met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de bedrijven die uit de interieur- en woonbranche komen, of daar aan gerelateerd zijn. 


Koffie wordt kunststof van Coffee Based.

Ruim 330 inzendingen
Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

-Circulaire keuken tegen verspilling van Chainable BV
In de sociale huursector in Nederland wordt jaarlijks 40.000 ton aan keukenkastjes afgedankt en verbrand. Zet je die keukens allemaal achter elkaar, dan zou je vijftien keer de wereld rond kunnen. Chainable wil met de “circulaire keuken” een eind maken aan die verspilling. Het doel van dit bedrijf is om, samen met de ketenpartners, de branche te transformeren.'-Koffie wordt kunststof van Coffee Based
Coffee Based heeft een drietal bio-koffie-kunststoffen ontwikkeld waarmee het biobased producten zoals koffiekopjes, plantenpotten en notitieboeken maakt. Hoewel het voor de maatschappij beter is om bio-kunststof te gebruiken in plaats van materialen van aardolie, zien bedrijven vaak vooral de hogere prijs en weinig andere voordelen. “Koffiedik is een ideale grondstof om biobased materialen sexy mee te maken”, aldus de bedenkers. De Coffee Based kunststof heeft een prachtige kleur en geur.

-Slimme prullenbak bestrijdt voedselverspilling in horeca van Orbisk
De volledig automatische voedsel-afvalmonitor registreert en monitort voedselverlies en dat helpt betere keuzes te maken. Meer duurzaamheid en winst zijn het gevolg.

-Een groen dak mét zonnepanelen van Solar Sedum
Solar Sedum ziet in daken een geweldige potentie om de natuur terug te brengen in de stad en tevens energie op te wekken. Het dakoppervlak, dat nu vaak ongebruikt ligt te zinderen in de zon, kan een geweldige energiebron vormen, met optimaal gebruik van natuurlijke bronnen en materialen.

-Praktisch: blokken voor regenwater van SunnyRain Solutions 
Door regenwater op te vangen, kan het in droge perioden weer worden gebruikt. SunnyRain Solutions heeft daar een slimme manier voor bedacht: de Rainwinner. Dit zijn holle kunststofelementen die je functioneel kunt inzetten in de tuin.

Innovatie zorgt voor groei
Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van KVK onder Top 100-bedrijven blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Driekwart van de ondernemers geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit is toegenomen bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Somnox
Op 2 februari 2022 maakt een jury, onder voorzitterschap van Ruud Koornstra, de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst vind je hier.

Reageren? info@wonen360.nl 

Meer informatie:
Kamer Van Koophandel
www.kvk.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven