Ontwerp interieur Milaans appartement door Dainelli Studio is breuk met verleden

Een project van Studio Dainelli dat een "breuk" met het verleden betekent, niet door het te verbergen maar door het te benadrukken. In dit appartement van 80 m2 in een gebouw in de stijl van het oude Milaan zijn oude cementtegels, klassiek eiken visgraatparket en originele antieke raam- en deuromlijstingen met opvallende sierlijsten bewaard gebleven.De elegante flat met één slaapkamer in de buurt van de Milanese wijk Porta Venezia, waar een televisiejournalist en schrijver woonde, heeft een rechthoekige indeling met entree, hal, keuken, woonkamer, ruime slaapkamer en badkamer.

Waar de originele vloerbedekking niet kon worden gered, koos Studio Dainelli voor materialen die een harmonieuze mix van heden en verleden creëren. De plaats van een muur die werd verwijderd om de woonzone te vergroten, wordt gemarkeerd door een strip van gebrande messing, die een decoratieve overgang vormt tussen het oorspronkelijke parket en de cementachtige betegeling.

Saliegroen is de overheersende tint in de entree en het woongedeelte, en geeft kleur aan de muren en het geribbelde hout van de kastruimte. De woonkamer wordt gesierd door de elegante Elissa bank en de Lilas fauteuil, ontworpen door Dainelli Studio voor Gallotti&Radice, geflankeerd door de Cookies salontafel van hetzelfde merk in Tweed hout en de Bonfire lamp. Tot de finishing touches die de ruimte compleet maken, behoren vintage lampen, een schilderij van Leonardo Dainelli uit de Faces-collectie en een van de eclectische pop-renaissancestukken van de eigenaar.

Koraal is de kleur die de keuken verlevendigt, waar Studio Dainelli streefde naar een geraffineerde mix van de Amerikaanse keukenstijl uit de jaren 1950 en de Franse bistrostijl, zoals in het houten bankelement. De vloer is van kunsthars en de keuke met kunsthars gelakt MDF combineert een roze-roze tint met messing details en een opvallend donkergrijs en amberkleurig geaderd marmereffect. De kranen van Artis (net als in de badkamer) in glanzend goud voegen nog een vleugje glamour toe.

De badkamer, met een ruime douche met raam, is uitgevoerd in Atlas Concorde porseleinen steengoedtegels, op maat gesneden voor het ontwerp van Dainelli Studio voor een uniek decoreffect.

De slaapkamer heeft een ruime, op maat gemaakte kledingkast die niet alleen functioneel is, maar ook decoratief, met messing deurpanelen in het midden en een zwevend effect. De kroonlijsten van het oorspronkelijke, weelderige stucwerkplafond worden gecompenseerd door de eigentijdse flair van het hoofdbord en de boiserie van zwart gebeitst essenhout, en door stijlvolle decorstukken: een Artemide Dioscuri-lamp, en de Clemo-bijzettafel en Selene-lessenaar in wit Taba Frisè en zwart Tanganika-hout, beide van Gallotti&Radice.

Kleinschalig maar vol van de verfijnde hedendaagse esthetiek van Daninelli Studio, leverde dit ontwerpproject een appartement op dat de eclectische geest van de eigenaar volledig weerspiegelt.

Meer informatie:
CORA
cora@cora-pr.com
cora-pr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven