'Alle meubels online op schaal ontworpen'

Programmeren, eigen ontwerpen uitprinten in 3D of kunnen laseren? Het is van grote toegevoegde waarde voor de leerlingen van Vakcollege Techniek op PCC Oosterhout. In een interview met het lokale nieuwsblad De Castricummer vertellen leerlingen en leraren dat dit nog maar het begin is.


Foto ter illustratie: Thirawatana Phaisalratana | Dreamstime

De 13 jarige brugklasleerling Danny vertelt: "Ik heb bijvoorbeeld dit bureau met de computer gemaakt." Alle meubels werden online op schaal ontworpen en met name de piepkleine computermuis oogstte bewondering van zijn docent. Danny: "Het voelt fijn om iets dat je zelf hebt ontworpen, later in je eigen handen te hebben."

Vanaf dit schooljaar is werken in het DesignLab verankerd in het lesprogramma. Onderwijsassistent Maxxyme Kaan: "Onze leerlingen zullen later – bijvoorbeeld als timmerman – zeker werken met door computer aangedreven machines. Wij willen dat ze daar op school al ruim ervaring mee opdoen en niet pas als ze werken." Edwin Bax, docent Techniek & Vakmanschap, vult aan: "Ook de leerlingen van andere profielen op PCC Oosterhout mogen van het DesignLab gebruikmaken. Ze kunnen hier sieraden ontwerpen, koekjesvormen, malletjes voor lollies of zorghulpmiddelen."

Lees hier het hele interview.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven