'Dit zijn de designklassiekers van de toekomst'

Dagelijks komen er nieuwe ontwerpen op de markt. Het gros verdwijnt in de vergetelheid, maar er zitten meubels tussen die jaren later nog populair zijn. Whoppah, online marktplaats voor vintage designmeubelen en kunst, presenteerde vorige week de top tien van toekomstige designklassiekers.
De Telegraaf zette drie van deze ontwerpen (de Polderbank van Hella Jongerius voor Vitra, de Knotted Chair van Marcel Wanders en de Bone Chair van Joris Laarman) op een rijtje. Er wordt gekeken wat ze met elkaar gemeen hebben en waarom ze een toekomstige designklassieker zijn.


"Een klassieker moet op z’n minst in ontwerp, kleur- en/of materiaalgebruik baanbrekend zijn”, vertelt interieurarchitect en ontwerpdocent aan de Jan des Bouvrie Academie Peter Meinders, in een interview met De Telegraaf. "Revolutionair, grensverleggend, vernieuwend: het moet opvallen in een ontwerpwereld waar heel veel op de markt komt."
Daarnaast moet een potentiële klassieker anderen inspireren. "Het moet prikkelen, mensen moeten ermee aan de haal willen. Als grote meubelketens het gaan kopiëren, blijft een ontwerp lang bestaan, wordt het tijdloos en wordt het origineel steeds interessanter."

Lees hier het hele artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven