'Wereldberoemde ontwerper hekelt de witte muren van Nederlandse huiskamers'

Marcel Wanders, ontwerper voor vijfsterren hotels zoals het Andaz in Amsterdam en het Mondrian Hotel in Miami RICHTTE, heeft een uitgesproken mening over de algemene Nederlandse huisinrichtingen. "Ik verbaas me ook over de enorme hoeveelheid witte wanden", vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad (AD).

"Ik denk dat 98 procent van de wanden in Nederlandse huizen wit is. Wat ik jammer vind. Ik zie wel dat Nederlanders de laatste twintig jaar bewuster zijn geworden op het gebied van interieurs. We omarmen het meer dan vroeger toen huizen volgepropt stonden met rotzooi."


Marcel Wanders (met rechts Gabriele Chiave).

Wel ziet Marcel dat er tegenwoordig meer moeite gedaan wordt, waardoor het opgeruimder oogt. "Daar krijg je wat voor terug. Een beter gevoel. Woon je in een slecht georganiseerd huis, dan kan dat voor chaos in je hoofd zorgen. Andersom geldt hetzelfde: ik zie aan de kamer van mijn dochter hoe het met haar gaat. Is haar bed opgemaakt, zijn de gordijnen open, is alles liefdevol opgeborgen? Of is het een zootje met bergen kleding op de vloer? Dan hoef ik niet eens te informeren, dan weet ik dat ze stress heeft."

Lees hier het complete interview in het AD (premium artikel).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven