Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Sharon van Gastel, mede-eigenaar Keck:

“Ik wilde heel graag een verfrissend concept"

Een concept geboren uit luchtigheid. Zo omschrijven Sharon en Lennart van Gastel hun nieuwste horecazaak in Gouda genaamd Keck. "Het kwam eigenlijk heel spontaan op ons pad, het was echt een cadeautje”, zegt Lennart. En zo voelt het ook wanneer je naar binnen loopt: als een cadeautje. Het gedurfde gebruik van de kleur geel is het eerste wat opvalt en geeft een zonnige en vrolijke uitstraling aan het concept waar duidelijk goed over nagedacht is.

Sharon en Lennart zijn geen onbekende ondernemers in Gouda. Naast Keck zijn zij ook de bedenkers en eigenaren van De Lichtfabriek, het Museumcafé en Relais & Chateau Weeshuis in Gouda. Elk concept is compleet anders en tot in de puntjes uitgedacht, en dat lijkt precies hetgeen te zijn waar dit ondernemersduo zich in onderscheidt. “Wij hebben altijd heel duidelijk voor ogen hoe we iets willen. Wij doen iets nooit een beetje, het is alles of niets. Dat is die conceptmatige benadering die we zo belangrijk vinden. Wie kiest wordt tenslotte gekozen”, zegt Lennart.Concept van tegenstellingen
Hoewel het pand van Keck als een verrassing kwam, hadden ze al snel een concept voor ogen, zo vertelt Sharon. “Ik wilde heel graag een verfrissend concept, iets wat er nog niet was in Gouda. We zitten hier recht tegenover het station, dus de eerste vraag die we onszelf stelden was: wie komt er met de trein? Eigenlijk iedereen. We wilden ons dus op verschillende doelgroepen richten zonder dat ze elkaar zouden bijten. Jonge moeders met kinderen, toeristen, jeugd, werkende mensen; al die doelgroepen moesten samenkomen in dit concept. Vanuit die gedachte zijn we met een moodboard aan de slag gegaan.”
 
Lennart: “Zo zijn we ook op het idee van de verschillende ‘zones’ gekomen, het pand was er groot genoeg voor. We hebben: to go, to chill, to play, to celebrate, to enjoy, to meet, to work, to zoom, to pee en zelfs to bike, onze fietsverhuur. Voor alles en iedereen een eigen zone, maar wel op zo’n manier dat het als één geheel voelt.” Sharon noemt Keck dan ook graag een concept van tegenstellingen. “To go, to stay. Werkende mensen die hun stilte nodig hebben, maar ook kindjes die willen spelen. Een menukaart met gezonde keuzes én ‘guilty pleasures’. Het leukste aan die tegenstellingen vind ik om ze als yin en yang te gebruiken, waardoor ze elkaar versterken. Ik noem het daarom ook wel een ‘urban jungle’. Dat vind ik van deze tijd en het past bij de stad en de locatie, waar veel reuring is.”Even wennen
Bij een ‘urban jungle’ konden planten en de kleur groen natuurlijk niet ontbreken, maar de kleur geel was vanaf moment één het uitgangspunt. Sharon legt uit: “Ik wilde heel graag een gele zaak, want Gouda is kaas. Het eerste wat je nu ziet als je het station uitloopt is geel, dat is Gouda. We hebben een knalgele bar, gele tegels, kaarsjes op tafel, gele kussens en zelfs de muren zijn op sommige plekken geel. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een kleur groen die goed bij het geel zou passen en zo kwamen we uit bij mintgroen.” Hier begint Lennart te lachen. “De eerste keer dat we de zaak binnenkwamen en we het meubilair met die mintgroene frames zagen, dachten we: wat hebben we gedaan? Maar in de dagen erna vonden we het bij ieder bezoek mooier. Uiteindelijk vonden we het zelfs geweldig! We krijgen er vaak complimenten over.”Sharon: “Vanwege de opvallende kleuren wilden we het meubilair juist graag ‘luchtig’ houden. Hier hebben de stoelen bijvoorbeeld bewust op uitgezocht. Per zone en doelgroep hebben we bijpassend meubilair gekozen. Zo hebben we hoge en lage zitjes, krukken voor aan de bar, banken, actieve stoelen, krukjes; alles met een transparant karakter, maar wel Keck-stijl, eigenwijs. Qua stoffen hebben we voor nét afwijkende kleuren en verschillende structuren gekozen. Iemand anders had het misschien niet gedurfd, maar ik creëer graag eenheid vanuit verschillen, anders is eenheid meteen saai. Ik vind het leuk om dat spannende randje op te zoeken. En ik denk dat het hier goed heeft uitgepakt.”

Meer informatie:
Satelliet Meubelen
+31 (0)76 522 53 10
www.satelliet.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven